Porcijos | Gaminimo laikas |
3porcijos | 35minutės |
Porcijos |
3porcijos |
Gaminimo laikas |
35minutės |
Ingredientai
- 480 ml vandens
- 170 g bolivinių balandų kruopų (sėklų)
- 80 g špinatų
- 1 vnt agurkas
- 4 vnt pomidorų
- 2 vnt didelių ir prinokusių avokadų
- 30 ml citrinos sulčių,
- 4 valg. šaukštai alyvuogių aliejus
- druskos ir pipirų (pagal skonį)
Porcijos: porcijos
Ingredientai
Porcijos: porcijos
|
Gaminimo instrukcijos
- Nedideliame puode užvirinkite vandenį, pasūdytą žiupsneliu druskos. Suberkite bolivinę balandą, uždenkite ir virkite 15 minučių arba kol vanduo įsigers. Perkelkite į vidutinio dydžio dubenį, kad atvėstų iki kambario temperatūros, tada išpurtykite bolivinę balandą.
- Bolivinę balandą 20 minučių palaikykite šaldytuve.
- Sudėkite špinatus, agurkus, pomidorus ir avokadą į dubenį su bolivine balanda ir sumaišykite.
- Įpilkite citrinos sulčių, alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.
Maistinė vertė
Avokadų ir bolivinių balandų salotos
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 422
Kalorijos iš riebalų 306
% Dienos norma*
Riebalai 34g
52%
Sotieji riebalai 5g
25%
Polinesotieji riebalai 4g
Mononosotieji riebalai 23g
Natris 156mg
7%
Kalis 1012mg
29%
Angliavandeniai 29g
10%
Skaidulinės medžiagos 10g
40%
Cukrus 3g
Protein 7g
14%
Vitaminas A
63%
Vitaminas C
50%
Kalcis
7%
Geležis
19%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu