Porcijos | Gaminimo laikas |
6 | 15min |
Porcijos |
6 |
Gaminimo laikas |
15min |
Ingredientai
- 400 g konservuotų ar virtų avinžirnių
- 200 g virtų burokėlių
- 3 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 skitelė česnako
- 1 a. š. tahini pastos
- 2 a. š. citrinos sulčių,
- 1 a. š. citrinos žievelės
- žiupsnis druskos
- žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
|
Gaminimo instrukcijos
- Sutrinkite visus ingredientus iki vientisos kreminės konsistencijos virtuviniu kombainu. Esant poreikiui, įpilkite daugiau aliejaus arba avinžirnių sunkos.
- Patiekite su duona, trapučiais ar daržovių lazdelėmis. Naudokite vietoj padažo salotoms .
Maistinė vertė
Burokėlių humusas
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 201
Kalorijos iš riebalų 90
% Dienos norma*
Riebalai 10g
15%
Sotieji riebalai 1g
5%
Polinesotieji riebalai 2g
Mononosotieji riebalai 6g
Natris 188mg
8%
Kalis 310mg
9%
Angliavandeniai 23g
8%
Skaidulinės medžiagos 7g
28%
Cukrus 6g
Protein 7g
14%
Vitaminas A
1%
Vitaminas C
4%
Kalcis
4%
Geležis
11%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu