Porcijos | Gaminimo laikas |
4porcijos | 30minučių |
Porcijos |
4porcijos |
Gaminimo laikas |
30minučių |
Ingredientai
- Blyneliams
- 3 vnt kiaušiniai
- 400 g kopūstas
- 10 g sojų padažo
- 5 g sezamų aliejus
- 40 g miltų
- druskos (pagal skonį)
- svogūnų laiškai (ryšulėlis)
- Padažui
- 100 ml graikiško jogurto
- 1 vnt česnako skiltelė
- druskos ir pipirų (pagal skonį)
Porcijos: porcijos
Ingredientai
Porcijos: porcijos
|
Gaminimo instrukcijos
- Pagaminkite padažą: visus ingredientus sumaišykite nedideliame dubenėlyje ir atidėkite į šalį.
- Kopūstus ir svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite. Dubenyje sumaišykite kiaušinius, sojų padažą, sezamų aliejų ir druską. Palaipsniui įmaišykite miltus, kol tešla taps vientisa. Sudėkite kopūstus ir svogūnų laiškus.
- Didelėje nepridegančioje keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus. Kai aliejus įkais, iš tešlos formuokite blynelius. Prieš dėdami į keptuvę būtinai dar kartą išmaišykite tešlą, kad kopūstai pasidengtų dubens dugne susikaupusia blynų tešla.
- Kai blyneliai kepa iš vienos pusės, išlyginkite juos mentele. Kai apačia apskrus (maždaug po 3 minučių), apverskite juos ir apkepkite iš kitos pusės. Riebalus nuo blynų nusausinkite ant popierinių rankšluosčių. Paruoštus blynus patiekite su česnakiniu jogurto padažu.
Maistinė vertė
Japoniški kopūstų blyneliai okonomiyaki
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 141
Kalorijos iš riebalų 54
% Dienos norma*
Riebalai 6g
9%
Sotieji riebalai 2g
10%
Polinesotieji riebalai 1g
Mononosotieji riebalai 2g
Cholesterolis 132mg
44%
Natris 202mg
8%
Kalis 110mg
3%
Angliavandeniai 16g
5%
Skaidulinės medžiagos 1g
4%
Cukrus 2g
Protein 7g
14%
Vitaminas A
4%
Vitaminas C
3%
Kalcis
6%
Geležis
6%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu