Porcijos | Gaminimo laikas |
4Porcijos | 1h 20minučių |
Porcijos |
4Porcijos |
Gaminimo laikas |
1h 20minučių |
Ingredientai
- 350 g kiaušininių makaronų, („fideua“)
- 800 ml daržovių sultinio
- 50 g migdolų
- 300 g šaldyti kalmarų žiedai
- 200 g šaldytų tigrinių krevečių
- 2 vnt baltųjų svogūnų
- 1 vnt pomidoro (didelis)
- 5 vnt česnako skiltelės
Porcijos: Porcijos
Ingredientai
Porcijos: Porcijos
|
Gaminimo instrukcijos
- Mažais griežinėliais supjaustykite česnako skilteles ir kepkite keptuvėje su dideliu kiekiu aliejaus.
- Kalmarų žiedus supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į keptuvę su nedideliu kiekiu druskos ir ant labai mažos ugnies kepkite apie 15 minučių.
- Kai česnakas bus paruoštas (būkite atsargūs, nes jis gali lengvai sudegti), suberkite makaronus ir nuolat maišydami kepkite juos apie 5 minutes. Tada makaronus išimkite ir atidėkite į šalį.
- Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepėte makaronus, pakepinkite du smulkiai supjaustytus svogūnus su žiupsneliu druskos. Palaukite, kol svogūnai bus beveik skaidrūs, tada sudėkite nuluptą bei susmulkintą pomidorą ir šaukštelį cukraus, kad būtų neutralizuotas jo rūgštingumas.
- Trintuvėje susmulkinkite migdolus ir įmaišykite juos į pomidorų padažą.
- Tuo pat metu žuvies sultinyje išvirkite krevetes ir visi ingredientai kataloniškai paelijai bus paruošti. Dabar belieka viską sumaišyti ir iškepti.
- Į orkaitei skirtą indą sudėkite visus patiekalo ingredientus, viską gerai išmaišykite ir pašaukite indą į iki 200 ºC įkaitintą orkaitę maždaug 5 minutėms arba kol makaronai šiek tiek pakils – tai ženklas, kad patiekalą jau galima nešti ant stalo ir tuoj pat valgyti.
Maistinė vertė
Katalonijos stiliaus paelija iš mažų makaronų „fideua“
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 358
Kalorijos iš riebalų 99
% Dienos norma*
Riebalai 11g
17%
Sotieji riebalai 1g
5%
Trans-riebalai 0.02g
Polinesotieji riebalai 2g
Mononosotieji riebalai 5g
Cholesterolis 101mg
34%
Natris 557mg
23%
Kalis 304mg
9%
Angliavandeniai 37g
12%
Skaidulinės medžiagos 3g
12%
Cukrus 6g
Protein 27g
54%
Vitaminas A
5%
Vitaminas C
10%
Kalcis
8%
Geležis
17%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu