Artėjant didžiosioms metų šventėms dalinamės išskirtiniu kalėdiniu receptu aukščiausios kokybės ančiai paruošti.
Porcijos |
6 |
Porcijos |
6 |
Ingredientai
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
|
Gaminimo instrukcijos
- Antį nuplaukite, nusausinkite ir išorę bei vidų įtrinkite prieskoniais. Porai valandų padėkite šaltai. Grikius išvirkite pasūdytame vandenyje ir atvėsinkite. Apelsinų žievelę įpjaukite horizontaliai, kad pasklistų aromatas. Paukštį prikimškite obuolių, mandarinų ir grikių.
- Krūtinėlę keliose vietose pabadykite mediniu krapštuku arba šakute, kad išsiskyrusios sultys sudrėkintų odelę – ji dailiai blizgės. Antį dėkite į folija išklotą kepimo skardą ir kepkite 180 °C temperatūroje maždaug 70–90 min., vis palaistydami susidariusiomis sultimis. Paukštiena bus iškepusi, kai, įsmeigus medinį krapštuką į storiausią vietą, išbėgs skaidrios sultys.
- Šias sultis sumaišykite su vynu ir užkaitinkite atskirame prikaistuvyje. Suberkite spanguoles – jos suteiks malonios rūgštelės – ir nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Patiekdami į stalą, papuoškite antį cinamono lazdelėmis, rozmarinų šakelėmis bei spanguolėmis. Skanaus!
Maistinė vertė
Kepta antis, įdaryta grikiais, obuoliais ir citrusiniais vaisiais
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 264
Kalorijos iš riebalų 72
% Dienos norma*
Riebalai 8g
12%
Sotieji riebalai 3g
15%
Polinesotieji riebalai 1g
Mononosotieji riebalai 2g
Cholesterolis 96mg
32%
Natris 94mg
4%
Kalis 549mg
16%
Angliavandeniai 17g
6%
Skaidulinės medžiagos 3g
12%
Cukrus 6g
Protein 25g
50%
Vitaminas A
5%
Vitaminas C
68%
Kalcis
4%
Geležis
19%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Daugiau receptų: „Lapino puota“ internetinėje svetainėje ir Facebook paskyroje.
Pasidalink šiuo receptu