Gaminimo laikas |
30minučių |
Gaminimo laikas |
30minučių |
Ingredientai
- 3 l vandens
- 1 l spanguolių (šviežios arba šaldytos)
- 100 g cukraus (0,5 stiklinės)
- 3 valg. š kukurūzų krakmolo
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
|
Gaminimo instrukcijos
- Smulkintuvu iki tyrės sutrinkite spanguoles su cukrumi.
- Supilkite gautą masę į verdantį vandenį, užvirkite. Išvirus perkoškite gautą masę per tankų sietelį, kad neliktų uogų gabaliukų.
- Nedideliame indelyje krakmolą išmaišykite su puse puodelio šalto vandens.
- Nuolat maišydami vandens ir krakmolo masę supilkite ją į puodą su spanguolėmis bei pakaitinkite (užvirti nereikia). Kisielių supilstykite į stiklines ar norimu indelius ir palikite atvėsti.
Maistinė vertė
Klasikinis spanguolių kisielius
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 930
Kalorijos iš riebalų 9
% Dienos norma*
Riebalai 1g
2%
Sotieji riebalai 0.1g
1%
Polinesotieji riebalai 1g
Mononosotieji riebalai 0.2g
Natris 251mg
10%
Kalis 850mg
24%
Angliavandeniai 243g
81%
Skaidulinės medžiagos 46g
184%
Cukrus 140g
Protein 4g
8%
Vitaminas A
10%
Vitaminas C
220%
Kalcis
10%
Geležis
10%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu