Porcijos | Gaminimo laikas |
3porcijos | 2valandos |
Porcijos |
3porcijos |
Gaminimo laikas |
2valandos |
Ingredientai
- 500 g bulvių
- 150 g morkų
- 1 vnt obuolio
- 1/2 vnt geltonas svogūnas
- 1-2 česnako skiltelė
- druskos ir pipirų (pagal skonį)
- 200 g miltų
- 1/2 arb. šauktelio kepimo miltelių
- 2 vnt kiaušinių
Porcijos: porcijos
Ingredientai
Porcijos: porcijos
|
Gaminimo instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
- Susmulkinkite svogūną, česnaką ir juos pakepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Kepkite, kol jie lengvai karamelizuos.
- Kol kepa, nuskuskite ir sutarkuokite bulves. Sudėkite į rėti virš dubens ir lengvai paspauskite, kad nutekėtų skystis. Nulupkite ir sutarkuokite morkas, obuolį.
- Dubenyje sumaišykite bulves, morkas, obuolį, pagardinkite druska, pipirais, sudėkite čiobrelius, krapus, miltus, kepimo miltelius ir likusį aliejų. Gerai sumaišykite, tuomet įmaišykite du kiaušinius.
- Sudėkite mišinį į šiek tiek riebalais pateptą kepimo indą. Kepkite maždaug 50-60 minučių – kol įkištas ir ištrauktas dantų krapštukas bus beveik švarus, o kugelio viršus – lengvai apskrudęs.
Maistinė vertė
Kugelis
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 1590
Kalorijos iš riebalų 207
% Dienos norma*
Riebalai 23g
35%
Sotieji riebalai 7g
35%
Polinesotieji riebalai 4g
Mononosotieji riebalai 8g
Cholesterolis 846mg
282%
Natris 437mg
18%
Kalis 3840mg
110%
Angliavandeniai 293g
98%
Skaidulinės medžiagos 24g
96%
Cukrus 32g
Protein 59g
118%
Vitaminas A
21%
Vitaminas C
118%
Kalcis
25%
Geležis
94%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu