Porcijos | Gaminimo laikas |
2-4asmenys | 35minutės |
Porcijos |
2-4asmenys |
Gaminimo laikas |
35minutės |
Ingredientai
- 500 g lašišų filė be kaulų, be odos
- 4 valg. šaukštai medaus
- 2 valg. šaukštai sojų padažo
- 1 vnt citrinos
- 1 vnt česnako skiltelė
- 1 šaukštelio tarkuoto imbiero
- 2 valg. šaukštai alyvogių aliejaus
- 1 valg. šaukštas sezamų sėklų
- 3 g svogūnų laiškų
- 500 g brokolių (jaunųjų)
- druskos ir pipirų (pagal skonį)
Porcijos: asmenys
Ingredientai
Porcijos: asmenys
|
Gaminimo instrukcijos
- Lašišų filė nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
- Sezamų sėklas kelias minutes pakepinkite įkaitintoje keptuvėje.
- Česnako skiltelę nulupkite ir susmulkinkite. Dubenyje sumaišykite išvardytus glaisto produktus.
- Lašišų filė gabalus dėkite į paruoštą glaistą, pavoliokite, kad pasidengtų glaistu iš visų pusių. Sudėkite filė gabalus į kepimo skardą, užpilkite likusiu glaistu. Kepkite įkaitintoje iki 180° C temperatūros orkaitėje apie 12 min.
- Brokolius galite išvirti pasūdytame vandenyje arba garuose.
- Iškeptas lašišas dėkite ant lėkštės, apipilkite likusiu glaistu, ant viršaus užberkite sezamų, papuoškite smulkintais svogūno laiškais ir patiekite su brokoliais.
Maistinė vertė
Lašišų filė medaus ir sojų glaiste su jaunaisiais brokoliais
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 760
Kalorijos iš riebalų 297
% Dienos norma*
Riebalai 33g
51%
Sotieji riebalai 6g
30%
Polinesotieji riebalai 8g
Mononosotieji riebalai 17g
Cholesterolis 113mg
38%
Natris 1104mg
46%
Kalis 1996mg
57%
Angliavandeniai 59g
20%
Skaidulinės medžiagos 9g
36%
Cukrus 38g
Protein 64g
128%
Vitaminas A
38%
Vitaminas C
420%
Kalcis
23%
Geležis
25%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu