Matas Žiliukas
„SPA Vilnius Anykščiai“ restorano „Miške“ šefas – Matas Žiliukas. Entuziastas, šviežių sezoniškų produktų gerbėjas, nuo atidarymo dirbantis „SPA Vilnius Anykščiai“ restorane.
Ingredientai
- 1-2 riekės juodos duonos
- 2 vnt. kiaušinių
- 4-5 vnt. vyšninių pomidorų
- 2-3 vnt. smidrų
- 1 skiltelė česnako
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 žiupsnis smulkintų petražolių
- 1 a. š. šviežių laimo sulčių
- 1 a. š. kietojo sūrio
- pagal skonį druskos
- pagal skonį grūstų pipirų
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
|
Gaminimo instrukcijos
- Įkaitiname orkaitę ir dedame vynuoginius pomidoriukus, juos galime pagardinti ypač tyru alyvuogių aliejumi, balzamiko actu, druska ir juodais grūstais pipirais.
- Kol vynuoginiai pomidoriukai kepa, suplakame du vienetus naminių kiaušinių.
- Keptuvėje ant sviesto pakepiname naminės duonos riekę (galite naudoti duoną, kokią mėgstate).
- Tuomet į keptuvę dedame šparagus, česnaką. Viską pabarstome druska ir juodais grūstais pipirais.
- Kitoje keptuvėje gaminame plaktą kiaušinienę "Scrambled eggs".
- Į lėkštę dedame duonos riekę, kiaušinienę, šparagus, vynuoginius pomidoriukus, petražoles, paskanintas šlakeliu laimo sulčių. Viską pabarstome tarkuotu kietuoju sūriu bei grūstais juodaisiais pipirais. Puiki dienos pradžia - garantuota.
Maistinė vertė
Maistingi karantino pusryčiai su šparagais
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 722
Kalorijos iš riebalų 459
% Dienos norma*
Riebalai 51g
78%
Sotieji riebalai 11g
55%
Polinesotieji riebalai 6g
Mononosotieji riebalai 29g
Cholesterolis 816mg
272%
Natris 698mg
29%
Kalis 1046mg
30%
Angliavandeniai 37g
12%
Skaidulinės medžiagos 5g
20%
Cukrus 7g
Protein 34g
68%
Vitaminas A
53%
Vitaminas C
76%
Kalcis
30%
Geležis
45%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu