Porcijos | Gaminimo laikas |
2 | 20min |
Porcijos |
2 |
Gaminimo laikas |
20min |
Ingredientai
- Salotoms
- 50 g sauso perlinio kuskuso
- 50 g grąžgarsčių
- 200 g meliono
- 100 g žaliųjų ar raudonųjų vynuogių
- 60 g mėlynojo pelėsinio sūrio
- sauja graikinių riešutų
- Padažui
- 3 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 v. š. citrinos sulčių,
- 1 a. š. agavų sirupo
- druskos
- juodųjų pipirų
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
|
Gaminimo instrukcijos
- Kuskusą išvirkite pagal instrukciją. Išvirusias kruopas sudėkite į sietelį ir perplaukite šaltu vandeniu, kad atvėstų.
- Pašalinkite meliono sėklytes, bei žievę. Skobkite meliono rutuliukus arba pjaustykite kubeliais.
- Į lėkštes dėliokite grąžgarstes, melioną, vynuoges, barstykite perlinį kuskusą, smulkintus riešutus, rankomis trupinkite sūrį.
- Sumaišykite visus padažo ingredientus. Šlakstykite juo salotas.
Maistinė vertė
Melionų salotos su perliniu kuskusu ir mėlynuoju sūriu
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 519
Kalorijos iš riebalų 369
% Dienos norma*
Riebalai 41g
63%
Sotieji riebalai 10g
50%
Polinesotieji riebalai 10g
Mononosotieji riebalai 20g
Cholesterolis 22mg
7%
Natris 834mg
35%
Kalis 588mg
17%
Angliavandeniai 31g
10%
Skaidulinės medžiagos 3g
12%
Cukrus 20g
Protein 11g
22%
Vitaminas A
18%
Vitaminas C
51%
Kalcis
23%
Geležis
8%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu