Ingredientai
- 1 arb. šaukštelis kalendrų sėklų
- 2 valg. šaukštai alyvogių aliejaus
- 2 vnt česnako skiltelės
- 1 vnt svogūnų
- 1 vnt raudonos aitriosios paprikos
- 1 vnt mažų porų
- 1 vnt citrinos žievelės
- 1 vnt plonai pjaustyto pankolio gumbo,
- 1 vnt saliero stiebo
- 250 g žaliųjų pupelių
- 150 g ankštinių žirnių
- 25 g svogūnų laiškų
- 50 g špinatų (mažųjų)
- 200 g smidrų (jaunų)
- 150 g šaldytų žaliųjų žirnelių
- 1 arb. šaukštelis raudonėlio
- druskos ir pipirų (pagal skonį)
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
|
Gaminimo instrukcijos
- Įkaitinkite puodą su aliejumi. Česnako skilteles ir svogūną nulupkite, susmulkinkite kubeliais. Suberkite susmulkintą česnaką ir sutrintas kalendrų sėklytes, pipirus į įkaitintą puodą su aliejumi. Maišydami pakepkite apie 30 sek. Sužerkite svogūną, tarkuotą citrinos žievelę, susmulkintą aitriąją papriką ir dar pakepkite apie 3–5 min., kol svogūnas suminkštės. Sudėkite supjaustytą porą, susmulkintą pankolį ir saliero stiebus.
- Į puodą supilkite 1,5 l vandens, padidinkite ugnį ir užvirinkite. Į verdanti vandenį sumeskite supjaustytas žaliąsias pupeles ir žirnelių ankštis, žirnelius, smidrus. Sumažinkite ugnį iki vidutinės. Įberkite druskos pagal skonį. Daržoves virkite apie 5 min., kol suminkštės.
- Sudėkite špinatus ir raudonėlius, pavirkite apie 10 sek.
- Sriubą pilkite į dubenėlius, patiekite su mėgstama duonele.
Maistinė vertė
Minestronė
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 732
Kalorijos iš riebalų 270
% Dienos norma*
Riebalai 30g
46%
Sotieji riebalai 4g
20%
Polinesotieji riebalai 4g
Mononosotieji riebalai 20g
Natris 170mg
7%
Kalis 2619mg
75%
Angliavandeniai 99g
33%
Skaidulinės medžiagos 35g
140%
Cukrus 35g
Protein 31g
62%
Vitaminas A
198%
Vitaminas C
379%
Kalcis
35%
Geležis
83%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu