Daiva Stankevičienė
Daiva Stankevičienė – Paliesiaus dvaro restorano virtuvės šefė.
Porcijos |
4 |
Porcijos |
4 |
Ingredientai
- Omletui
- 6 vnt. kiaušinių
- 30 g tarkuoto sūrio
- 2 saujų dilgėlių lapų
- druskos
- juodųjų pipirų
- 50 g sviesto arba aliejaus
- Žaliąjam pesto padažui
- 1 ryšelį garšvų lapų
- 1 ryšelį dilgėlių lapų
- 40 g graikinių riešutų
- 40 g tarkuoto permezano
- 50 g alyvuogių aliejaus
- druskos
- pipirų
- 4 v. š. citrinos sulčių arba raudonojo vyno acto
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
|
Gaminimo instrukcijos
Omletui
- Dilgėles nuplauname ir nuplikom vandeniu , kad nesibadytų ir susmulkiname.
- Kiaušinius suplakame, pilame grietinėlę, prieskonius. Indą, kuriame kepsime, pašildome su sviestu, sudedame dilgėles, supilame omletą ir pabarstome sūriu. Kepame orkaitėje 180 C 15 min, kol gražiai paskrus ir išsipūs.
- Smidrus blanširuojame ir apkepame svieste, pasūdome.
Žaliąjam pesto padažui
- Visi produktai suplakami kokteilių plaktuve, paragaujame. Šį pesto galima pasigaminti kaip salotų padažą skystesnį arba kaip užtepėlę – tirštesnį.
Maistinė vertė
Pavasarinis omletas su dilgėlėmis, smidrais ir žaliuoju pesto padažu
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 834
Kalorijos iš riebalų 612
% Dienos norma*
Riebalai 68g
105%
Sotieji riebalai 23g
115%
Polinesotieji riebalai 11g
Mononosotieji riebalai 27g
Cholesterolis 1466mg
489%
Natris 5826mg
243%
Kalis 547mg
16%
Angliavandeniai 5g
2%
Skaidulinės medžiagos 1g
4%
Cukrus 3g
Protein 50g
100%
Vitaminas A
45%
Vitaminas C
2%
Kalcis
37%
Geležis
37%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu