Porcijos | Gaminimo laikas |
2porcijos | 1,5valandos |
Porcijos |
2porcijos |
Gaminimo laikas |
1,5valandos |
Ingredientai
- 60 g sviesto
- 750 g geltonas svogūnas
- 2 vnt česnako skiltelės
- 1500 ml jautienos sultinio
- 100 ml baltojo vyno
- 200 g tarkuoto sūrio
- 1 vnt lauro lapų
- 4 vnt čiobrelio šakelės
- druskos ir pipirų (pagal skonį)
- alyvuogių aliejaus (pagal skonį)
Porcijos: porcijos
Ingredientai
Porcijos: porcijos
|
Gaminimo instrukcijos
- Sviestą ištirpinkite dideliame puode ant vidutinės ugnies. Sudėkite griežinėliais supjaustytus svogūnus ir retkarčiais pamaišydami kepkite, kol jie suminkštės ir karamelizuosis (apie 25–30 min.).
- Įmaišykite susmulkintą česnaką ir cukrų ir virkite dar 5 minutes, kol česnakas taps kvapnus, o svogūnai – karamelizuoti.
- Supilkite sausą baltąjį vyną ir palikite kelias minutes pavirti, kad išsiskirtų alkoholis.
- Supilkite jautienos sultinį, lauro lapą ir čiobrelių šakeles. Mišinį švelniai pavirkite apie 20–25 minutes. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
- Kol sriuba verda, įkaitinkite orkaitės skardą.
- Iš abiejų pusių alyvuogių aliejumi patepkite bagetės riekes ir sudėkite jas ant kepimo skardos. Kepkite bagetės riekeles, kol jos taps auksinės ir traškios. Išimkite iš orkaitės, pabarstykite tarkuotu sūriu ir atidėkite į šalį.
- Kai sriuba bus paruošta, įmeskite lauro lapą ir čiobrelių šakeles.
- Sriubą išpilstykite į dubenėlius ir patiekite su skrudintomis bagetės riekelėmis.
Maistinė vertė
Prancūziška svogūnų sriuba
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 820
Kalorijos iš riebalų 603
% Dienos norma*
Riebalai 67g
103%
Sotieji riebalai 38g
190%
Polinesotieji riebalai 3g
Mononosotieji riebalai 23g
Cholesterolis 170mg
57%
Natris 628mg
26%
Kalis 153mg
4%
Angliavandeniai 10g
3%
Skaidulinės medžiagos 7g
28%
Cukrus 1g
Protein 29g
58%
Vitaminas A
35%
Vitaminas C
2%
Kalcis
74%
Geležis
5%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu