Prancūziškas obolių pyragas
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Prancūziškas obolių pyragas
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Porcijos Prep Time Gaminimo laikas
8porcijos 25min ruošti 50min kepti
Porcijos Prep Time
8porcijos 25min ruošti
Gaminimo laikas
50min kepti
Ingredientai
Porcijos: porcijos
Ingredientai
Porcijos: porcijos
Gaminimo instrukcijos
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais.
  2. Obuolius nulupkite, išpjaukite šerdį ir supjaustykite 1,5-2 mm storio griežinėliais.
  3. Kiaušinius išplakite su cukrumi. Miltus persijokite, sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į kiaušinius. Lengvai išmaišykite – tik tiek, kad miltų nesimatytų. Supilkite pieną, tirpintą sviestą, vanilę ir įberkite žiupsnelį druskos. Išmaišykite, kol gausite vientisą masę.
  4. Į tešlą sudėkite obuolius ir atsargiai išmaišykite, kad jie pasidengtų tešla. Sudėkite obuolius į kepimo formą, tešlos likučius užpilkite ant viršaus. Kepkite apie 50 minučių – ar iškepė, patikrinkite su dantų krapštuku. Įsmeigtas į pyragą jis išsitraukti turėtų švarus.
  5. Leiskite atvėsti, tuomet padėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms, kad pyragas sutvirtėtų. Patiekti galite aplaistę karamele, pabarstę cukraus pudra, migdolų drožlėmis. Skanaus!
Maistinė vertė
Prancūziškas obolių pyragas
Vienos porcijos maistinė vertė (80g)
Kalorijos 235 Kalorijos iš riebalų 72
% Dienos norma*
Riebalai 8g 12%
Sotieji riebalai 4g 20%
Polinesotieji riebalai 1g
Mononosotieji riebalai 3g
Cholesterolis 171mg 57%
Natris 413mg 17%
Kalis 260mg 7%
Angliavandeniai 33g 11%
Skaidulinės medžiagos 3g 12%
Cukrus 19g
Protein 8g 16%
Vitaminas A 8%
Vitaminas C 9%
Kalcis 8%
Geležis 8%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu