| Porcijos | Prep Time | Gaminimo laikas |
| 8porcijos | 25min ruošti | 50min kepti |
| Porcijos | Prep Time |
| 8porcijos | 25min ruošti |
| Gaminimo laikas |
| 50min kepti |
Ingredientai
- 1 kg obuolių
- 3 vnt kiaušinių
- 25 g cukraus
- 30 g sviesto
- 140 ml pieno
- 10 ml vanilės ekstrakto
- 110 g miltų
- 10 g kepimo miltelių
- druska (žiupsnelis)
Porcijos: porcijos
|
Ingredientai
Porcijos: porcijos
|
Gaminimo instrukcijos
- Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais.
- Obuolius nulupkite, išpjaukite šerdį ir supjaustykite 1,5-2 mm storio griežinėliais.
- Kiaušinius išplakite su cukrumi. Miltus persijokite, sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į kiaušinius. Lengvai išmaišykite – tik tiek, kad miltų nesimatytų. Supilkite pieną, tirpintą sviestą, vanilę ir įberkite žiupsnelį druskos. Išmaišykite, kol gausite vientisą masę.
- Į tešlą sudėkite obuolius ir atsargiai išmaišykite, kad jie pasidengtų tešla. Sudėkite obuolius į kepimo formą, tešlos likučius užpilkite ant viršaus. Kepkite apie 50 minučių – ar iškepė, patikrinkite su dantų krapštuku. Įsmeigtas į pyragą jis išsitraukti turėtų švarus.
- Leiskite atvėsti, tuomet padėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms, kad pyragas sutvirtėtų. Patiekti galite aplaistę karamele, pabarstę cukraus pudra, migdolų drožlėmis. Skanaus!
Maistinė vertė
Prancūziškas obolių pyragas
Vienos porcijos maistinė vertė (80g)
Kalorijos 235
Kalorijos iš riebalų 72
% Dienos norma*
Riebalai 8g
12%
Sotieji riebalai 4g
20%
Polinesotieji riebalai 1g
Mononosotieji riebalai 3g
Cholesterolis 171mg
57%
Natris 413mg
17%
Kalis 260mg
7%
Angliavandeniai 33g
11%
Skaidulinės medžiagos 3g
12%
Cukrus 19g
Protein 8g
16%
Vitaminas A
8%
Vitaminas C
9%
Kalcis
8%
Geležis
8%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu