Šakšuka
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Nuotrauka iš www.pinterest.com
Šakšuka
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Nuotrauka iš www.pinterest.com
Porcijos Gaminimo laikas
3porcijos 25minutės
Porcijos
3porcijos
Gaminimo laikas
25minutės
Ingredientai
Porcijos: porcijos
Ingredientai
Porcijos: porcijos
Gaminimo instrukcijos
  1. Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje, storadugnėje keptuvėje ant vidutinės kaitros. Suberkite smulkintą svogūną ir, nuolat maišydami, kepkite jį iki auksinės spalvos. Tuomet berkite trintą česnaką, pasmulkintą raudonąją papriką, kepkite dar kelias minutes, kol daržovės suminkštės.
  2. Į keptuvę supilkite supjaustytus arba konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, įmaišykite prieskonius. Paragaukite. Leiskite padažui troškintis apie 10–15 minučių, kol jis šiek tiek sutirštės. Tada keptuvėje padarykite nedidelius įdubimus ir atsargiai įmuškite kiaušinius. Nedelsdami keptuvę uždenkite ir leiskite kiaušiniams troškintis ant nedidelės kaitros tol, kol baltymai sustings, o tryniai liks švelnūs – dažniausiai apie 5-7 minutes.
  3. Pagardinkite patiekalą šviežiomis petražolėmis, laiškiniu česnaku ir kalendra. Jei patinka, įmaišykite trupinto fetos sūrio, tiks ir švelnesnis mocarela sūris ar net kietasis. Patarkuokite citrinos žievelės, apšlakstykite šakšuką geru alyvuogių aliejumi ir pagardinkite šviežiai maltais pipirais. Patiekite kartu su šviežia pita arba kita mėgstama duona.
Maistinė vertė
Šakšuka
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 253 Kalorijos iš riebalų 135
% Dienos norma*
Riebalai 15g 23%
Sotieji riebalai 3g 15%
Polinesotieji riebalai 2g
Mononosotieji riebalai 8g
Cholesterolis 310mg 103%
Natris 178mg 7%
Kalis 542mg 15%
Angliavandeniai 18g 6%
Skaidulinės medžiagos 4g 16%
Cukrus 7g
Protein 13g 26%
Vitaminas A 37%
Vitaminas C 44%
Kalcis 6%
Geležis 11%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu