Porcijos | Gaminimo laikas |
8porcijos | 1valanda |
Porcijos |
8porcijos |
Gaminimo laikas |
1valanda |
Ingredientai
- 200 g špinatų (lapų)
- 3 vnt kiaušiniai
- 100 g cukraus
- 200 g pieno
- 50 g aliejaus
- 400 g miltų
- 20 g vanilinio cukraus
- 50 g sezoninių uogų (papuošimui)
- druska (pagal skonį)
Porcijos: porcijos
Ingredientai
Porcijos: porcijos
|
Gaminimo instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, ištepkite riebalais ar išklokite kepimo popieriumi pyrago formą.
- Šviežių špinatų lapus kruopščiai nuplaukite ir smulkiai supjaustykite arba sutrinkite trintuvu.
- Išplakite kiaušinius ir cukrų iki kreminės masės. Supilkite aliejų, pieną ir gerai išmaišykite.
- Suberkite miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską, atsargiai maišykite, kol gausite vientisą tešlą. Galiausiai į pyrago tešlą supilkite špinatų tyrę ir gerai išmaišykite.
- Paruoštą tešlą supilkite į pyrago formą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 minučių. Ar pyragas iškepęs, galite patikrinti dantų krapštuku. Jei įkišus dantų krapštuką jis išlenda švarus, vadinasi, pyragas iškepęs.
- Išėmę iš orkaitės, leiskite pyragui šiek tiek atvėsti, tada papuoškite šviežiomis uogomis, supjaustykite ir patiekite. Jeigu norite, galite jį pertepti ir grietinėlės kremu, tačiau jis bus skanus ir be jo.
Maistinė vertė
Špinatų pyragas
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 351
Kalorijos iš riebalų 90
% Dienos norma*
Riebalai 10g
15%
Sotieji riebalai 3g
15%
Polinesotieji riebalai 1g
Mononosotieji riebalai 6g
Cholesterolis 76mg
25%
Natris 68mg
3%
Kalis 309mg
9%
Angliavandeniai 57g
19%
Skaidulinės medžiagos 2g
8%
Cukrus 16g
Protein 10g
20%
Vitaminas A
49%
Vitaminas C
18%
Kalcis
11%
Geležis
18%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu