Porcijos |
2 |
Porcijos |
2 |
Ingredientai
- 400 g stirnos nugarinės
- 100 g baltos duonos
- 40 g sviesto
- 60 g česnako
- 2 raudonų aitriųjų paprikų
- druskos
- grūstų pipirų
- alyvuogių aliejaus
- 50 g petražolių
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
|
Gaminimo instrukcijos
- Atpjaukite du stirnos nugarinės gabalėlius po 170 g. Likusią mėsą smulkiai sukapokite – iš jos darysite aitriųjų paprikų įdarą.
- paprikų įdarą. Į smulkintuvą dėkite baltą duoną be plutelės, petražolių lapelius, sviestą, truputį druskos. Viską gerai susmulkinkite. Turite gauti pastos pavidalo masę. Ją dėkite ant kepimo popieriaus, formuodami kvadratais.
- Stirnos gabalėlius pasūdykite, pabarstykite pabarstykite pipirais ir apkepkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Tada guldykite į kepimo formą, ant nugarinės dėkite duonos pastos kvadratėlį. Pašaukite į orkaitę 3 min. Tuomet uždenkite dangčiu ir palikite dar 5 min. kambario temperatūroje. Mėsa turi ,,pailsėti“.
- Aitriąsias paprikas įpjaukite, išimkite sėklas. Apvirkite vandenyje apie 1 min. Apvirę įdarykite smulkinta stirniena su druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi.
- Česnako skilteles pavirinkite piene, vėliau jį nupilkite. Česnakus sutrinkite iki tyrės tekstūros. Įberkite druskos pagal skonį. Šiek tiek česnakų tyrės dėkite ant jau iškepusios stirnienos gabaliukų.
- Mėsą derinkite su pasirinktu garnyru ir padažais.
Maistinė vertė
Stirnienos nugarinė
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 711
Kalorijos iš riebalų 360
% Dienos norma*
Riebalai 40g
62%
Sotieji riebalai 18g
90%
Polinesotieji riebalai 3g
Mononosotieji riebalai 13g
Cholesterolis 203mg
68%
Natris 899mg
37%
Kalis 996mg
28%
Angliavandeniai 38g
13%
Skaidulinės medžiagos 3g
12%
Cukrus 3g
Protein 50g
100%
Vitaminas A
50%
Vitaminas C
85%
Kalcis
16%
Geležis
53%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu