Stirnienos nugarinė
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Stirnienos nugarinė
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Porcijos
2
Porcijos
2
Gaminimo instrukcijos
  1. Atpjaukite du stirnos nugarinės gabalėlius po 170 g. Likusią mėsą smulkiai sukapokite – iš jos darysite aitriųjų paprikų įdarą.
  2. paprikų įdarą. Į smulkintuvą dėkite baltą duoną be plutelės, petražolių lapelius, sviestą, truputį druskos. Viską gerai susmulkinkite. Turite gauti pastos pavidalo masę. Ją dėkite ant kepimo popieriaus, formuodami kvadratais.
  3. Stirnos gabalėlius pasūdykite, pabarstykite pabarstykite pipirais ir apkepkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Tada guldykite į kepimo formą, ant nugarinės dėkite duonos pastos kvadratėlį. Pašaukite į orkaitę 3 min. Tuomet uždenkite dangčiu ir palikite dar 5 min. kambario temperatūroje. Mėsa turi ,,pailsėti“.
  4. Aitriąsias paprikas įpjaukite, išimkite sėklas. Apvirkite vandenyje apie 1 min. Apvirę įdarykite smulkinta stirniena su druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi.
  5. Česnako skilteles pavirinkite piene, vėliau jį nupilkite. Česnakus sutrinkite iki tyrės tekstūros. Įberkite druskos pagal skonį. Šiek tiek česnakų tyrės dėkite ant jau iškepusios stirnienos gabaliukų.
  6. Mėsą derinkite su pasirinktu garnyru ir padažais.

Maistinė vertė
Stirnienos nugarinė
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 711 Kalorijos iš riebalų 360
% Dienos norma*
Riebalai 40g 62%
Sotieji riebalai 18g 90%
Polinesotieji riebalai 3g
Mononosotieji riebalai 13g
Cholesterolis 203mg 68%
Natris 899mg 37%
Kalis 996mg 28%
Angliavandeniai 38g 13%
Skaidulinės medžiagos 3g 12%
Cukrus 3g
Protein 50g 100%
Vitaminas A 50%
Vitaminas C 85%
Kalcis 16%
Geležis 53%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.

Pasidalink šiuo receptu