Porcijos | Gaminimo laikas |
3porcijos | 1valanda |
Porcijos |
3porcijos |
Gaminimo laikas |
1valanda |
Ingredientai
- Tešlai reikės:
- 400 g miltų
- 2 vnt kiaušinių
- druska (žiupsnelis)
- Įdarui reikės:
- 140 g džiovintų baravykų
- 2 vnt svogūnų
- 2-3 valg. šaukštų sviesto
- 200 g riebaus rūkyto kumpio
- 2 vnt kiaušinių
- druskos ir pipirų (pagal skonį)
Porcijos: porcijos
Ingredientai
Porcijos: porcijos
|
Gaminimo instrukcijos
- Iš miltų, kiaušinių, žiupsnio druskos ir virinto vandens suminkykite standžią tešlą.
- Džiovintus grybus praskalaukite, pavirkite, kol suminkštės ir smulkiai supjaustykite.
- Svogūną smulkiai supjaustykite, nuspauskite sultis, pakepinkite su dideliu šaukštu sviesto, sumaišykite su grybais, dviem kiaušiniais, žiupsniu druskos ir pipirų.
- Rūkytą kumpį sukapokite peiliu į vientisą masę, sumaišyti su grybų faršu.
- Plonai iškočiokite tešlą, lygiais atstumais sudėliokite eilę įdaro rutuliukų, užlenkite ant jų tešlos kraštą, formele išspauskite koldūnus ir užlankstykite jų kraštelius. Kartokite, kol sunaudosite visą įdarą.
- Koldūnus suleiskite į verdantį vandenį, kai iškils į paviršių – nukoškite. Patiekite užpylę svieste pakepintu likusiu svogūnu.
Maistinė vertė
Tiškevičiaus koldūnai
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 2374
Kalorijos iš riebalų 405
% Dienos norma*
Riebalai 45g
69%
Sotieji riebalai 19g
95%
Polinesotieji riebalai 6g
Mononosotieji riebalai 14g
Cholesterolis 648mg
216%
Natris 199mg
8%
Kalis 2281mg
65%
Angliavandeniai 397g
132%
Skaidulinės medžiagos 14g
56%
Cukrus 9g
Protein 97g
194%
Vitaminas A
163%
Vitaminas C
3%
Kalcis
62%
Geležis
174%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu