Porcijos | Gaminimo laikas |
4porcijos | 70minučių |
Porcijos |
4porcijos |
Gaminimo laikas |
70minučių |
Ingredientai
- 1000 g bulvių
- 80 g alyvuogių aliejaus
- 250 g graikiško jogurto
- 25 g majonezo
- 75 g garstyčių
- 150 g trumpavaisių agurkų
- 50 g laiškinių svogūnų
- 40 g krapų
- 100 g ridikėlių
- česnakų, druskos ir pipirų (pagal skonį)
Porcijos: porcijos
Ingredientai
Porcijos: porcijos
|
Gaminimo instrukcijos
- Bulves nuskuskite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusausinkite ir šiek tiek atvėsinkite.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Sudėkite bulves ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir sutrinkite jas stikline.
- Apšlakstykite bulves alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais bei kitais naudojamais prieskoniais. Kepkite 45-60 min. (bulvės turi būti auksinės spalvos ir traškios).
- Smulkiai supjaustykite daržoves ir paruoškite padažą iš jogurto, majonezo ir garstyčių.
- Bulves atvėsinkite ir dubenyje sumaišykite su padažu ir likusiais ingredientais.
Maistinė vertė
Traiškytų bulvių salotos
Vienos porcijos maistinė vertė (180g)
Kalorijos 546
Kalorijos iš riebalų 270
% Dienos norma*
Riebalai 30g
46%
Sotieji riebalai 6g
30%
Polinesotieji riebalai 5g
Mononosotieji riebalai 16g
Cholesterolis 19mg
6%
Natris 331mg
14%
Kalis 1736mg
50%
Angliavandeniai 62g
21%
Skaidulinės medžiagos 7g
28%
Cukrus 10g
Protein 9g
18%
Vitaminas A
18%
Vitaminas C
77%
Kalcis
16%
Geležis
14%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu