Ingredientai
- Žalioji užtepėlė
- 1 vnt avokado
- 1 vnt pomidoro
- citrinos sulčių, (šlakelio)
- šviežių krapų (žiubsnelis)
- druskos ir pipirų (pagal skonį)
- Raudonoji užtepėlė
- 100 g saulėje džiovintų pomidorų
- 100 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
- 6 skiltelės česnako
- druskos ir pipirų (pagal skonį)
- Geltonoji užtepėlė
- 200 g kukrūzų
- 100 g konservuotų ar virtų avinžirnių
- 2 valg. šaukštai alyvogių aliejaus
- druskos ir pipirų (pagal skonį)
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
|
Gaminimo instrukcijos
Žalioji užtepėlė
- Avokadą nulupkite, išimkite kauliuką ir supjaustykite kubeliais. Į smulkintuvą dėkite nuplikytą pomidorą be odelės, avokadą, įspauskite citrinos sulčių ir suberkite visus prieskonius. Viską sutrinkite iki vientisos masės. Gautą užtepėlę galite paskaninti smulkiai kapotais šviežiais krapais.
Raudonoji užtepėlė
- Saulėje džiovintus pomidorus, alyvuoges, česnaką, bazilikus ir petražoles susmulkinkite trintuvu iki vientisos masės. Ją užpilkite šlakeliu aliejaus, kuris liko nuo pomidorų, paskaninkite druska ir pipirais.
Geltonoji užtepėlė
- Avinžirnius ir kukurūzus susmulkinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Pilkite kelis šaukštelius aliejaus, citrinos sultis, įberkite šiek tiek ciberžolės bei pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite.
Maistinė vertė
Trispalvės užtepėlės
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 1331
Kalorijos iš riebalų 540
% Dienos norma*
Riebalai 60g
92%
Sotieji riebalai 8g
40%
Polinesotieji riebalai 8g
Mononosotieji riebalai 37g
Natris 3262mg
136%
Kalis 4890mg
140%
Angliavandeniai 181g
60%
Skaidulinės medžiagos 35g
140%
Cukrus 48g
Protein 41g
82%
Vitaminas A
66%
Vitaminas C
200%
Kalcis
52%
Geležis
104%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu