Porcijos | Gaminimo laikas |
3asmenys | 1valanda |
Porcijos |
3asmenys |
Gaminimo laikas |
1valanda |
Ingredientai
- 6 vnt baltųjų svogūnų
- 2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
- 100 g varškės arba fetos sūrio
- 50 g džiūvesėlių
- 5 g aitrioji paprika
- 4 vnt saulėje džiovintų pomidorų
- 1 žiubsnelis čiobrelių
- 2 arb. šaukšteliai smulkiai pjaustytų petražolių
- 50 g graikinių riešutų
- 1 vnt kiaušinio
Porcijos: asmenys
Ingredientai
Porcijos: asmenys
|
Gaminimo instrukcijos
- Orkaitę įkaitinkite iki 190˚C temperatūros. Nulupkite svogūnus, nupjaukite jų viršūnėles ir šaukšteliu išgremžkite svogūnų vidų – palikite tik du sluoksnius.
- Tada svogūnų „puodelius“ dėkite į kepimo indą, šliūkštelėkite į indą porą šaukštų vandens ir patepkite svogūnus aliejumi. Kruopščiai uždenkite folija ir kepkite 20–30 minučių, kol svogūnai suminkštės, bet stipriai nesusmuks.
- Tuo metu susmulkinkite išskobtą svogūnų masę. Vidutinio dydžio prikaistuvyje pakaitinkite likusį aliejų ir 10 minučių jame kepkite susmulkintus svogūnus nuolat maišydami, kol jie suminkštės ir pagels. Tada leiskite atvėsti.
- Dubenyje sumaišykite atvėsintą svogūnų masę su puse nurodyto kiekio varškės sūrio, aitriąja paprika, saulėje džiovintais pomidorais, susmulkintais čiobreliais, petražolėmis, graikiniais riešutais, išplaktu kiaušiniu, taip pat trupučiu druskos ir šviežiai maltais pipirais. Viską gerai išmaišykite.
Maistinė vertė
Varškės sūriu įdaryti kepti svogūnai
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 512
Kalorijos iš riebalų 306
% Dienos norma*
Riebalai 34g
52%
Sotieji riebalai 9g
45%
Polinesotieji riebalai 10g
Mononosotieji riebalai 14g
Cholesterolis 112mg
37%
Natris 616mg
26%
Kalis 779mg
22%
Angliavandeniai 42g
14%
Skaidulinės medžiagos 6g
24%
Cukrus 14g
Protein 14g
28%
Vitaminas A
7%
Vitaminas C
34%
Kalcis
24%
Geležis
13%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu