Porcijos | Gaminimo laikas |
6porcijos | 2valandos |
Porcijos |
6porcijos |
Gaminimo laikas |
2valandos |
Ingredientai
- 1 kg jautienos
- 60 ml alyvuogių aliejaus
- 250 g pievagrybių
- 50 g sviesto
- čiobrelio šakelės
- 100 ml baltojo vyno
- prosciutto kumpio (12 riekelių)
- 500 g sluoksniuotos tešlos
- 15 g aukščiausios rūšies kvietiniai miltai
- 2 vnt kiaušinių trynių
Porcijos: porcijos
Ingredientai
Porcijos: porcijos
|
Gaminimo instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 220C.
- 1 kg jautienos filė išdėliokite ant kepimo skardos, patepkite 1 valgomuoju šaukštu alyvuogių aliejaus, pagardinkite pipirais ir kepkite 15 min., kad būtų vidutiniškai iškepusi. Kai jautiena bus iškepusi pagal jūsų skonį, išimkite iš orkaitės, kad atvėstų, tada apie 20 min. atvėsinkite šaldytuve.
- Kol jautiena atvės, kuo smulkiau susmulkinkite 250 g rudųjų pievagrybių, kad jų tekstūra būtų kaip stambių džiūvėsėlių.
- Didelėje keptuvėje įkaitinkite 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus ir 50 g sviesto ir kepkite grybus ant vidutinės ugnies su 1 didele šviežio čiobrelio šakele apie 10 min. dažnai maišydami, kol suminkštės.
- Grybų mišinį pagardinkite prieskoniais, supilkite 100 ml sauso baltojo vyno ir troškinkite apie 10 min., kol įsigers visas vynas. Maišant mišinys turi išlaikyti formą.
- Išimkite grybus iš keptuvės, kad atvėstų ir išmeskite čiobrelius.
- Ant didelės pjaustymo lentos uždenkite du maistinės plėvelės lapus. Ant maistinės plėvelės išdėliokite 12 riekelių prosciutto kumpio, šiek tiek užlenkdami jas į dvi eiles.
- Pusę grybų mišinio užtepkite ant prosciutto, viduryje padėkite atšaldytos jautienos filė gabalą ir aptepkite jį likusiu grybų mišiniu. Suimkite abu maistinės plėvelės kraštus ir juos atsargiai tempkite į vidurį, skirtingose pusėse buvę vytinto kumpio juostelės turėtų susiliesti. Kumpio, jautienos ir grybų vyniotinis savo forma turi priminti dešrą, todėl maistinę plėvelę susukite kuo stipriau. Atidėkite į šalį, kad šiek tiek pravėstų.
- Virtuvės stalviršį pabarstykite miltais, nedideliame dubenėlyje išplakite kiaušinių trynius su šaukšteliu vandens. Atskirkite trečdalį visos sluoksniuotos tešlos ir iškočiokite maždaug 18x30 cm dydžio juostelę – ją padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Likusią tešlą iškočiokite iki maždaug 28x36 cm dydžio. Mažesnės tešlos juostelės viduryje padėkite iš maistinės plėvelės išvyniotą jautienos filė su pagardais, tešlos šonus aptepkite kiaušinių trynių plakiniu. Atsargiai perkelkite didesnę tešlos juostą ant jautienos filė ir gerai suspauskite kraštus, tešlos perteklių nupjaukite peiliu (kiekviename šone turi likti bent po 4 cm tešlos), o kraštus dar kartą suspauskite šakute.
- Visą kepsnį aptepkite kiaušinių trynių plakiniu ir tešlos paviršiuje peiliu padarykite nedideles įstrižas įpjovas. Kepsnį laikykite šaldytuve bent 30 min.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros, Velingtono kepsnį dar kartą aptepkite kiaušinių trynių plakiniu ir kepkite apie pusvalandį, kad mėsa pasiektų vidutinį iškepimo lygį.
- Prieš patiekdami palaukite bent 10 minučių ir tik tada pjaustykite kepsnį storomis juostelėmis.
Maistinė vertė
Velingtono kepsnys
Vienos porcijos maistinė vertė (200g)
Kalorijos 4866
Kalorijos iš riebalų 2610
% Dienos norma*
Riebalai 290g
446%
Sotieji riebalai 55g
275%
Polinesotieji riebalai 17g
Mononosotieji riebalai 80g
Cholesterolis 2822mg
941%
Natris 118mg
5%
Kalis 384mg
11%
Angliavandeniai 222g
74%
Skaidulinės medžiagos 2g
8%
Cukrus 2g
Protein 315g
630%
Vitaminas A
88%
Kalcis
31%
Geležis
40%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu