Apie restoraną

Braserija „14Horses“ yra įsikūrusi pačioje Vilniaus senamiesčio širdyje, nuostabiame barokiniame pastate – dabar viešbutyje PACAI, kuris savo istoriją pradėjo dar 1677 metais ir tęsia ją iki pat šių dienų. Pavadinimas „14Horses“ (liet. 14 Žirgų) mums pasakoja Pacų šeimos gyvenimo istoriją, kur būtent dabartinės braserijos vietoje buvo įkurdintos šeimos arklidės. Tais laikais buvo sakoma, jog reikia turėti 14 žirgų, kad būtum pripažintas didiku.

Mūsų braserijos virtuvei vadovauja aistringas vyriausiasis šefas Andrius Kubilius, kuris kuria autentišką maistą, įkvėptą Lietuvos ir Baltijos regiono gamtos, gyvensenos ir istorijos. Prieš atveriant duris, 2018 metų gegužę, Andrius mėnesių mėnesius praleido tyrinėdamas pamirštus vietos ingredientus. Jį taip pat įkvėpė mūsų protėvių receptai ir iš naujo atrasti, ilgą laiką užmarštyje buvę skoniai, kurie ir sudaro Baltijos regiono kulinarinį identitetą. Ši paieškų kelionė vis dar yra pirminėje savo stadijoje, tačiau mes kasdien žengiame vis po naują žingsnį pirmyn.

Gastronomijos savaitės degustacinis meniu, 30 Eur asmeniui

Pasitikimas

Kadagių uogų arbata su peletrūnais

Pirmas užkandis

Marinuota šamo filė| serbentų kombucha| bulvių carpaccio| keptų marinuotų svogūnų skiltelės| rūkyto ungurio majonezas| žolelės

Antras užkandis

Juodos duonos spurgos | fermentuoto česnako panna cotta

Trečias užkandis

Fermentuotas salieras| fermentuotų obuolių kremas| baravykų arbata| žolelės

Pagrindinis patiekalas

Jautienos nugarinė| salierų tyrė| moliūgai| morkos| nugarintas jautienos sultinys

arba

Menkės filė| gelteklės| moliūgų tyrė su fermentuotais česnakais

arba

Kepti rudieji pievagrybiai| aluje virti kviečiai| čiobrelių arbatos ir kavos pupelių padažas

Desertai

Agurkų žėlė| rūkytas medaus morengas| medaus sniegas|

Karamelinis datulių pyragas

Didžioji g. 7, Vilnius

Virtuvės šefas Andrius Kubilius

Rezervacijai:

8 612 50 845

14horses@nfr.lt

Degustacijų patiekimo laikas:

I – VII nuo 18:00 arba nuo 20:30

V – VII nuo 15:00