Šefas ir savininkas Gasparas Fernandes gimė Goa pakrantėje Indijoje. Portugalai seneliai buvo motyvacija jo šių dienų nepaprastai kūrybai kulinarijoje, naudojant įvairiausius ingredientus, pridedant „kažką ypatingo“ ir sukuriant patiekalus, kurie džiugina paletę ir pripildo širdį. Gavęs išsilavinimą „Le Gordon Blue“ Londone, šefas Gasparas tiki savo aistra, kad maistas turi ne tik pasotinti, bet tai yra kelionė į malonumą ir pažinimą tradicijų, kurių dar neteko pažinti.
Sekdamas savo širdį, šefas Gasparas atkeliavo į Lietuvą, kur atidarė savo restoraną. Čia jis dalinasi savo meile Goa su svečiais. „Gaspar’s“ yra vieta kurią mes vadiname namais, nuostabiais namais su neįprasta komanda, kuri rūpinasi restoranu lyg savo namais – galiausiai tai vieta, kuri sukasi ne tik aplink maistą ir vyną.
„Gaspar’s“ restoranas yra nusipelnęs vieno geriausių Lietuvoje restoranų vardą iš „White Guide“ ir ir 30bestrestaurants.lt.
Gastronomijos savaitės degustacinis meniu, 30 Eur asmeniui
Vėžiagyvių sriuba su krabų mėsa, patiekiama su Naan duonele
***
Otas, juodasis trumas, baltųjų svogūnų ir žaliųjų pipirų putėsiai, geltonieji burokėliai
***
Elnienos nugarinė, spanguolės, kaštainiai, ratte bulvės, sezoninės daržovės
***
Citrininė verbena, moliūgas su prieskoniais, datulės, svarainių ledai
Pylimo g. 23-3, Vilnius
Virtuvės šefas – Gaspar Fernandes
Rezervacijai:
8 657 07050
www.gaspars.lt
Degustacijų patiekimo laikas:
I – V 16:00 – 22:30
VI 12:00 – 23:00
VII 16:00 – 20:30