Restoranas „Imperial“ – jokių kompromisų prastam skoniui!
UNESCO saugomame Vilniaus senamiesčio širdyje įsikūręs premium klasės restoranas „Imperial“ – turbūt vienintelė vieta Lietuvoje, garsėjanti savo sugebėjimu pritraukti užsienio žvaigždes, pramogų pasaulio, mados, verslo bei politikos elitą.
Pagrindinės restorano erdvės interjerą kūrė dizaineriai iš JAV, o jų sumanymus įgyvendino baldų meistrai iš Italijos. Pagrindiniai akcentai: sienų ir lubų amerikietiško riešuto panelės inkrustuotos auksu, erdvę puošiantys gintaro spalvos krištoliniai sietynai, „Versace“ mados namų profesionalūs indai bei krištolo taurės. Be pagrindinės erdvės, yra kelios kitos restorano erdvės, kur įprastai vyksta pokyliai arba valstybinio rango priėmimai. svečiams taip pat šiltojo sezono metu duris atveria uždaras ir jaukus restorano kiemelis, kuris gėlių ir augalų simfonijos dėka padės pamiršti kasdienius rūpesčius.
Meniu dominuoja klasikiniai Europos virtuvės patiekalai, kur jaučiamas įvairių šalių kulinarinis paveldas. Čia pateikiamas legendinis foie-gras: nuo įprasto namų gamybos pašteto iki deserto su ančių riebiosiomis kepenėlėmis, iš Prancūzijos pakrančių atvežtos šviežios austrės, kurios derinamos su juodaisiais eršketo ikrais, marmurinės jautienos didkepsniai ir daugelis kitų plačiai pamėgtų patiekalų. Tiesa, čia rasite ir modernių lietuviškų patiekalų bei atnaujintas Lietuvos didikų, Radvilų ir Bonos Sforcos laikų virtuves, per kurias šakutės atkeliavo į Lietuvą, o tik po to pasiekė Prancūziją.
Nepamirškime ir vienos geriausių vynų kortos Lietuvoje, kurią nuolat papildo vintažinių vynų siuntos bei vietiniai gėrimai, kurie išgyvena tikrą atgimimą.
Čia yra puoselėjamos neužginčijamos „Imperial“ tradicijos: pietūs ir vakarienės čia vyksta tik prie staltiesėmis nuklotų stalų, padavėjai svečius aptarnauja mūvėdami baltas pirštinaites, o svečiai aptarnaujami pagal karališkąjį protokolą, kas yra neįprasta šio regiono demokratiško stiliaus restoranams be staltiesių. Tai ir yra priežastis, kodėl šis Vilniaus restoranas taip išsiskiria iš kitų ir kodėl jį renkasi prezidentai ir premjerai, princai ir princesės bei pasaulinio žinomumo žmonės, primadonos.
Gastronomijos savaitės degustacinis meniu, 30 Eur asmeniui
Sriuba
Kuršėnų žuvienė su šlakeliu krienų trauktinės
Pagrindinis patiekalas
Krosnyje apkepta fazaniena su kelmučiais po sluoksniuotos tešlos kepure
arba
Krosnyje užkepta sterko filė su baravykais ir vėžių uodegėlėmis, po bulviųir sūrio „Džiugas“ plutele
Desertas
Ruginės plikytos duonos ledai
ir
Didikų marcipaninis pyragaitis su riešutais, džiovintais vaisiais ir medumi (XIII a.)
Subačiaus g. 2, Vilnius
Virtuvės šefas – Viačeslav Janč
Rezervacijai:
8 523 88388
Degustacijų patiekimo laikas:
I – V 18:00 – 00:00
VI 12:00 – 00:00
VII 12:00 – 22:00