
„La Storia“ italų kalba reiškia istoriją, kurią kiekvienas susikuriame. Tai – klasikinis prancūzų ir italų virtuvių vakaro restoranas.
Kalbėjome su „La Storia“ restorano virtuvės šefu Arūnu Jonaičiu.
Koks Jūsų restorano meniu?
Mūsų restorano trumpas meniu surašytas tik ant vieno lapo. Jame rasite 3-5 užkandžius, 5-7 karštus patiekalus ir porą desertų. Jis keičiamas labai dažnai, vyrauja sezoninė virtuvė, todėl būtinai iškart visos sezono gėrybės atsiranda trumpajame meniu.
Pristatykite restorano virtuvę. Kur semiatės įkvėpimo naujiems skonių deriniams?
„La Storia“ dominuoja klasikinės italų ir prancūzų virtuvių stiliaus patiekalai, jiems pagaminti naudojami vietiniai, Lietuvos ūkiuose užauginti produktai.
Įkvėpimo semiuosi kasdien lankydamas ūkininkų turgelius, kuriuose ragauju lietuviškų sūrių, kitų ūkininkų užaugintų ar pagamintų gėrybių. Taip gimsta naujos patiekalų idėjos, nauji skonių deriniai.

Ar „Gastronomijos savaitę“ patiekalų porcijos bus įprasto dydžio?
Mūsų patiekalai nėra maži, po vakarienės tikrai nereikia galvoti, kur dar pavalgyti – „Gastronomijos savaitės“ metu porcijos bus tokio pat dydžio, kaip ir įprastai.
Ką Jums reiškia „Gastronomijos savaitė“? Kodėl dalyvaujate?
„Gastronomijos savaitė“ mums visada yra puiki proga sukurti naujų patiekalų, paieškoti lietuviškuose produktuose naujų derinių, patobulinti jau žinomus skonius – dėl šių priežasčių ir dalyvaujame.
Koks bus meniu „Gastronomijos savaitę“?
„Gastronomijos savaitės“ metu svečiams pasiūlysime 3 patiekalų vakarienę:
- Sūdytą starkį su bazilikų kremu;
- Giroje ruoštą jaučio liežuvį su karamelizuota bulvių piure ir salyklo padažu;
- Desertui – keptą varškės sūrį su obuolių tyre ir lazdyno riešutais, ir bruknių džemu.
Visi produktai naudojami meniu yra vietiniai. Taip pat pasiūlysime ir vynų derinius prie patiekalų.
Kokiems žmonėms patiks Jūsų pasiūlymai?
Mūsų specialus meniu patiks svečiams vertinantiems lietuviškus gaminius, ieškantiems lietuviškų produktų skonių derinių. Svečių lauksime 18-22 val. visą savaitę.
Savičiaus g. 6, Vilnius
Virtuvės šefas Arūnas Jonaitis
Siūlomo gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 20 eurų
Rezervacijai:
8 611 17826
8 611 20857
Degustacijų patiekimo laikas
I-VII 18.00 – 22.00