
Prancūzų restoranas „Le BonJour“ apsuptas sodrios žalumos ir levandų žiedų. Pirmasis aukštas labiau tiks pietums, o pasimėgauti vakariene siūlome antrajame aukšte, kuriame įrengtos dvi salės. „Piano“ salėje galima ne tik gerti vyną, užkandžiauti, bet ir pasiklausyti gyvų pianino muzikos skambesių. „Židinio“ salėje rengiamos vestuvės, pobūviai, gimtadieniai, įvairios verslo organizacijų šventės.
Kalbėjome su „Le BonJour“ restorano marketingo vadove Laura Ivanova.
Kas Jūsų restoranui suteikia išskirtinumo?
„Le BonJour“ veidas – šefas iš Prancūzijos Danilo Bianco. Jis padeda sudaryti meniu, rengia degustacines vakarienes. Danilo – italo ir belgės sūnus, virėjo karjerą pradėjo „Ecole Hôtelière“, Belgijoje. Vėliau jis dirbo „Michelin“ žvaigždutę pelniusiame belgų restorane. Danilo didžiausią motyvaciją kurti suteikia valgančių žmonių šypsenos.
„Le BonJour“ virtuvė siekia skonių įvairovės (angl. mixture of flavours) – netikėto skonių derinimo patiekaluose. Kadangi prancūzai be galo subtilūs ir rafinuoti, didelis dėmesys skiriamas maisto patiekimui.

Kokių patiekalų yra Jūsų meniu?
Vienas mėgstamiausių lankytojų patiekalų – skaidri žuvienė su otu ir kriaušėmis. Ji be galo lengva ir skani, tad žmonės vis sugrįžta jos paskanauti. Iš užkandžių siūlome tradicinį prancūzų valgį – quiche lorraine. Itin populiarūs prancūziški desertai – obuolių pyragas „Tarte Tatin“ ir „Šimto blynų tortas“. Ieškantys neįprastų skonių gurmanai galėtų paragauti kaulų čiulpų.
Klasikinis prancūziškų vynų asortimentas, atspindi įvairius Prancūzijos regionus. Vyno kortą sudaro brandaus skonio klasika. Dažniausiai svečiams rekomenduojame vyną, nes jis dera prie įvairių patiekalų, tereikia atrasti skonių sąskambį.
Koks porcijų dydis?
Porcijų dydis prasideda nuo vidutinių. Pavyzdžiui, T-Bone, kuris patiekiamas su keptomis jaunomis bulvytėmis bei daržovėmis ir raudonojo vyno padažu, yra itin didelis brandintos jautienos kepsnys su kaulu – jį paprastai renkasi žinovai. Tačiau moterys mūsų restorane pasisotina ir salotų dubeniu.
„Gastronomijos savaitės“ metu patiekalų porcijos išliks solidžios, kartu paliekant erdvės ir estetiniams potėpiams.
Ko galėtų pas Jus rasti vegetarai ir veganai?
Nevalgantiems mėsos, bet skanaujantiems žuvį (pesketarams) siūlome žuvį arba jūros gėrybes. Iš vegetariškų ir veganiškų patiekalų turime keptą kamamberą su miško grybais. Vegetarams taip pat tiks kriaušių salotos su pelėsiniu ar keptų burokėlių ir ožkos sūrio salotos, o veganams siūlome gaivias daržovių salotas. Ateityje ketiname stiprinti šią liniją. Visada atsižvelgiame į klientų poreikius. Esant pageidavimui galime paruošti patiekalą pakeičiant ingredientus.
Ar prancūziškoje virtuvėje įpinta lietuviškos virtuvės ir kultūros elementų?
Šaltibarščių nerasite meniu, bet pas mus galima paragauti „Silkių trio“: šį valgį ypač mėgsta vyresnė karta. Artimiausiu metu restorane bus švenčiami 80 ir 90 metų jubiliejai. Žmonės apsidžiaugė valgiaraštyje pamatę ne vien nepažįstamus, stebinančius patiekalus, bet ir tradicinį pobūvių skanėstą – silkę. Taigi šį bei tą galime pritaikyti ir lietuviškam skoniui.

Kiek laiko Jūsų restoranui?
Restoranas „Le BonJour“ dar visai kūdikis – spalį sukaks 100 dienų. Restoranas nuolat keičiasi, esame kupini idėjų ir stebiname savo klientus. Kartą per mėnesį atnaujiname meniu, desertus – dar dažniau, nes žmonės nori: ragauti, patirti, trokšta gauti pakankamai dėmesio, tad mūsų restorane įprasta degustuoti.
Ar reikia kažkaip ypatingai apsirengti einant į „Le BonJour“?
Klientai čia ateina ir kasdieniškai apsirengę, ir pasipuošę. Kiekvienas čia atranda jaukų kampelį. Visus pasitinkame vienodai – tiek jaunus, tiek gerokai vyresnius. Juk tereikia gebėti valdyti šakutę ir peilį. Įrankių būna neįprastų, tačiau jie serviruojami pagal valgymo eigą. Mūsų personalas draugiškas ir paslaugus, tad jeigu kils klausimų, mielai patars ir palydės šypsena.
Ar kainos įkandamos eiliniam lietuviui?
Kainos tikrai įkandamos. Mes maloniai stebiname savo klientus. Restoranų sektoriuje esame itin patrauklių kainų restoranas. Stengiamės, kad žmonės galėtų pas mus pietauti ar vakarieniauti ne tik ypatingomis progomis, bet ir kasdien.

Gedimino pr. 46, Vilnius
Virtuvės šefas Danilo Bianco
Siūlomo gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 10 eurų, 20 eurų, 30 eurų
Rezervacijai:
8 688 01483
info@lebonjour.lt
Degustacijų patiekimo laikas
I-VI 12:00-22:00