
Šalia viešbučio „Stikliai“, esantis nacionalinių patiekalų restoranas „Stikliai Aludė Tavern“ – tai vieta, kurioje galima paskanauti ir pasimėgauti geriausiais tradicinės vietinės virtuvės patiekalais, paragauti tautinio paveldo ir tarpukario Lietuvos virtuvės patiekalų.
„Stikliai Aludė“ – tai autentiškas dviejų aukštų restoranas. Pirmame, aukšte pilna autentiškų pokario Lietuvos dekoro elementų , o kita salė įrengta restauruotame XVII a. rūsyje.
Kalbėjome su „Stiklių“ bendrasavininku Romualdu Zakarevičiumi.
Kuo ypatingas Jūsų restorano meniu?
„Stiklių Aludėje“ stengiamės atkurti Tarpukario Lietuvos patiekalų receptus. Po kruopščių tautinio paveldo receptų tyrinėjimų, jie ir vėl atgimsta mūsų virtuvės šefų pastangomis. Naminės dešrelės, avienos guliašas, duonos ir samanės ledai, naminiai didžkukuliai – firminiai, nacionaliniai patiekalai, kuriuos rasite mūsų restorane. Jie standartiniame meniu pažymėti ąžuolo lapeliais.
Virtuvės šefų specialiai oficialaus karališkojo vizito į Lietuvą proga buvo sukurtas desertas – samanės ir duonos ledai. Be šio skanėsto, mūsų virtuvės šefai parengė ir kitus lietuviškos nacionalinės virtuvės pasididžiavimus atspindinčius patiekalus. Įdomu tai, kad šis desertas sulaukė ne tik didžiulio pasisekimo vakaro metu, bet jo populiarumas iki šiol nemažėja. Samanės ir duonos ledų receptą, sužavėti netikėto skonių derinio, yra „nusirašę“ ir Michelin žvaigždutėmis apdovanoti virtuvės meistrai iš užsienio.
Pristatykite „Stikliai Aludė Tavern“ virtuvę.
Nacionaliniams patiekalams gaminti naudojame tik ekologiškas ir ką tik nuskintas daržoves ar prieskonines žoleles, specialiai auginamas restoranui priklausančiame ūkyje Dubingiuose. Nemažą dalį sezoninių patiekalų restorane inspiruoja būtent tai, ką tuo metu randame lysvėse. Juk su meile užauginti, ką tik nuskinti produktai – patys gardžiausi.
Ypatingas dėmesys skiriamas detalėms – ekologiškai užaugintos ir šviežios daržovės bei autentiškas patiekalų ruošimo procesas, padeda užtikrinti, kad klientai gaus visada puikų kainos, kokybės ir skonio derinį.
Kokiems žmonėms patiks Jūsų pasiūlymai?
Bet kuriuo metu laiku „Stikliai Aludė Tavern“ yra ypač mėgstama turistų ir vilniečių. Svečiams yra siūloma daug puikių, idomių firminių, pagal tradicinius receptus ruoštų, patiekalų, atspindinčių lietuvišką ir europietišką virtuvę. Čia galima paragauti: naminių dešrelių, avienos guliašo ar samanės skonio ledų. Ypač platus lietuviškų gėrimų asortimentas.
Svečiams pageidaujant, rengiami folklorinio ansamblio koncertai.
Ką parengėte „Gastronomijos savaitei“?
Mūsų specialus meniu savaitei – rudens sezono gėrybių atspindys, tinkantis šaltesniems rudens vakarams:
- Miškų subrandintų gėrybių sriuba – grybienė;
- Ypatingai mėgiamos stirnienos dešrelės su karamelizuotais burokėliais ir šermukšniais;
- Garsieji duonos ir naminės degtinės ledai su karamelizuotais obuoliais ir spanguolių putėsiais.
Gaono g. 7, Vilnius
Virtuvės šefas Linas Bražinskas
Siūlomo gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 20 eurų
Rezervacijai:
8 52 644632
marketing@stikliaihotel.lt
Degustacijų patiekimo laikas
I-VII 12.00 – 24.00