
Apie restoraną
KODĖL VERTA APLANKYTI? Tik „Šturmų švyturyje“ patirsite, kokia yra ta lietuviška žuvis. Ragaudami žuvį šiame restorane leisitės į skonio kelionę, kurioje susipažinsite iš naujo su sezoniška laukine žuvimi ir jos deriniais su Lietuvos miškų, sodų ir daržų gėrybėmis. Sezoninės daržovės restorane rauginamos, sūdomos, marinuojamos, troškinamos, karamelizuojamos – taip ruošiami patys drąsiausi ir stipriausi deriniai. Be to, šis restoranas primins, kaip suartina žmones dalijimasis maistu – patiekalai atnešami bendrose lėkštėse, dalijimąsi paverčiant jungiančia valgymo dalimi.
MENIU TRUMPAI. Viskas, kas ateina iš gamtos. Toks būtų trumpiausias „Šturmų švyturio“ meniu apibūdinimas. Pasak Česlovo, pati žuvis jam diktuoja, kokie deriniai tinka labiausiai. Ruošiami garnyrai – tarsi stebuklas, stebina drąsa ir kūrybiškumu. Tereikia pasikliauti šefo, vertinamo kaip geriausio lietuviškos žuvies žinovo, patirtimi ir nuojauta. Atėjusiems svečiams Česlovas dovanoja išskirtines emocijas ir natūralų gamtos pajutimą per sezoniškumą.
Be maisto, dar vienas restorano išskirtinumas – nuosavas vyno rūsys, kuriame kaupiama geriausių Austrijos, Vokietijos ir nišinių Šampanės vyndarių vynų kolekcija. Per daugiau nei 10 metų išskirtiniai Europos vyndariai jau tapo Česlovo ir Astos draugais. Dirbdami be tarpininkų, užmezgę asmeninius ryšius, restorano savininkai gali pasiūlyti aukščiausios kokybės derinius subalansuota kaina.
Gastronomijos savaitės degustacinis meniu, 30 Eur asmeniui
SRIUBA
Žuvienė
PIRMAS PATIEKALAS
Marinuotas žiobrys (balykas) su keptomis bulvėmis, rauginta cukinija, ožkos sūriu ir pomidorų džemu
arba
Sūdytas žiobrys su keptais trijų rūšių moliūgais ir karamelizuotomis morkomis, moliūgų padažu su medaus skonio paprika
ANTRAS PATIEKALAS
Karšio šonkauliukai su keptomis bulvių ir morkų lazdelėmis, brokoliu, keptu pamarinuotu šalotiniu svogūnu, švelniu čili pomidoriniu padažu ir kopūstų salotomis
DESERTAS
Avietinis desertas
arba
Morkų pyragas
Užupio g. 30, Vilnius
Virtuvės šefas – Česlovas Žemaitis
Rezervacijai:
8 656 98000
Degustacijų patiekimo laikas:
I – VII 12:00 – 22:00