Apie restoraną
Virtuvės improvizacijos Svetainės-baro „Veranda“ virtuvėje pirmenybė teikiama natūraliems maisto produktams, sezoninės daržovės užsakomos iš lietuviškų ūkių. Natūralumas, šviežumas, kulinarinė improvizacija – visa tai patiekiame kasdien. Paragaukite, kad norėtumėte sugrįžti dar kartą – naujiems atradimams.
Gyvas džiazas – džiazuojančioms sieloms
Svetainėje-bare „Veranda“ gyvai džiazuojame kiekvieną penktadienį ir šeštadienį nuo 20:00 iki 22:00 val. Savaitgaliais laukiame visų, gyvenime pasiilgusių džiazo, arba gyvenančių džiazo ritmu. Daugiau informacijos, kaip džiazuosime artimiausią savaitgalį, rasite apsidairę „Verandoje“ arba www.veranda.lt
Vieta, kurioje nuolat kuriama. Žvėryno istorija
Vieta, kurioje įsikūrusi svetainė-baras „Veranda“, turi savo istoriją, prasidedančią 1901 m., kai rašytiniuose šaltiniuose buvo užfiksuotas faktas, jog čia buvo pirklio V.Martinsono kontora. V.Martinsonas, valdęs visą tuometinio Žvėryno teritoriją, 1902 m. parengė Žvėryno skirstymo planą, pagal kurį pardavinėjo žemes savo suformuotais sklypais. 2005 m. šioje vietoje duris atvėrė svetainė-baras „Veranda“, atvertusi naują puslapį čia esančio namo ir viso dabartinio Žvėryno, jo gyventojų bei svečių bendravimo bei ragavimo istorijoje.
Gastronomijos savaitės degustacinis meniu, 30 Eur asmeniui
Svieste keptas naminis fermentuotas varškės sūris su kanapėmis, patiekiamas su naminiu pomidorų džemu, skrudintomis kanapių sėklomis, kremine salierų tyre, pagardinta riešutų aliejumi su raudonėliu
Patarškos krūtinėlė su krosnyje kepta moliūgų tyre, patiekiama su svieste keptomis cukinijomis ir morkytėmis, spragintomis burnočių sėklomis, keptais lęšiais, pagardinta lietuviškų prieskoninių žolelių pavilgu su česnaku
Avies pieno jogurto kremas su šalaviju, pagardintas karamelizuotomis slyvomis bei keptu naminiu traškiu meduoliu ir avietėmis
Kęstučio g. 39, Vilnius
Virtuvės šefė – Ingrida Lankelienė
Rezervacijai:
8 527 30 107
rezervacija@veranda.lt
Degustacijų patiekimo laikas:
I-V 18:00 – 22:00
VI-VII 11:00 – 22:00