Siūlome išbandyti Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos prezidento virtuvės šefo Luko Semeževičiaus pasiūlytus receptą su be antibiotikų išauginta kiauliena.
Porcijos |
2 |
Porcijos |
2 |
Ingredientai
- Kepsniui
- 450 g be antibiotikų išaugintos kiaulienos sprandinės
- 1 raudonosios aitriosios paprikos
- 1 svogūno
- 3 skiltelių česnako
- 10 ml aliejaus
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- Garnyrui
- 1 cukinijos
- 1 baklažano
- 1 saldžiosios paprikos
- 2 apelsinų
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
|
Gaminimo instrukcijos
- Svogūną, česnako skilteles, aitriąją papriką, aliejų ir prieskonius sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Gautu marinatu ištrinkite mėsą ir palikite marinuotis mažiausiai 2 val.
- Daržoves supjaustykite didesniais, tačiau plonais gabalais. Jas marinuokite apelsino minkštime su prieskoniais ir aliejumi mažiausiai 1 val.
- Kiaulieną kepkite ant įkaitintų riebalų po 1,5 min. kiekvieną pusę.
- Daržoves kepkite ant sausos keptuvės, kol apskrus ir suminkštės. Likusį marinatą nuo daržovių supilkite į prikaistuvį ir virkite, iki sutirštės.
- Į lėkštę sudėkite daržoves, ant jų guldykite mėsą, pagardinkite apelsininiu padažu.
Maistinė vertė
Aštrus kiaulienos sprandinės kepsnys su apelsininėmis daržovėmis
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 517
Kalorijos iš riebalų 243
% Dienos norma*
Riebalai 27g
42%
Sotieji riebalai 8g
40%
Polinesotieji riebalai 2g
Mononosotieji riebalai 13g
Cholesterolis 191mg
64%
Natris 857mg
36%
Kalis 837mg
24%
Protein 65g
130%
Kalcis
5%
Geležis
14%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu