Šaltukas lauke ir artėjančios žiemos šventės įkvepia dažniau susiburti pavakaroti su bičiuliais. Tokie susitikimai apdovanoja smagiais pokalbiais, kuriuos dažnai lydi ir gardus maistas. Būtent tokia jauki, švelniai šurmulinga, puikių maisto ir gėrimų derinių lydima vakarienė Kauno restorane „Two Senses“ lapkričio 30-ąją subūrė naujų potyrių alkanus „Gero skonio“ klubo svečius.
Tokios žurnalo „Geras skonis“ įsteigto klubo vakarienės – jau daugiau kaip porą dešimtmečių besitęsianti tradicija. Vis kitame mieste, vis naujame restorane išskirtinei vakarienei susiburia būrys smalsių gurmanų, ragaujančių patiekalus, tik tam vieninteliam kartui sukurtus tos vietos virtuvės šefo ar šefės. Svečiai taip pat vertina, kaip šie patiekalai suskamba su specialiai priderintais gėrimais. Neretai tokios vakarienės tampa ir naujo žurnalo „Geras skonis“ numerio sutiktuvėmis. Taip buvo ir šįsyk – svečiai vieni pirmųjų vartė šviežutėlį žurnalo šaltojo sezono numerį.
„Two Senses“ – išties ypatinga vieta. Tai viešbučio „Radisson Hotel Kaunas“ restoranas, atviras ne tik čia apsigyvenantiems, tačiau ir bet kuriam miestiečiui ar miesto svečiui. Čia galima skanauti pusryčių, užsukti pietų ar mėgautis puikia vakariene, švęsti šventes. Būtent tai akcentavo svečius pasveikinusi viešbučio vadovė Jūratė Rudienė. Beje, jos vadovaujamo viešbučio restorano erdvė visai neseniai buvo atnaujinta stilistiškai suvienijant baro ir restorano erdves. Dabar čia itin jauku, o tai tikrai prisidėjo prie šiltos vakaro atmosferos.
Skanaudami nuostabaus užkandžio, karštai rūkytos antienos su cinamonu kvepiančiais marinuotais mandarinais, ir gurkšnodami itališką putojantį vyną, svečiai sveikinosi su senais pažįstamais, pažindinosi su bendraminčiais, kol atėjo metas sėst prie staliukų ir leistis į skonių kelionę, sužinoti šį tą naujo.
Pagrindine šios kelionės vedle tapo restorano „Two Senses“ virtuvės šefė Rita Tamašauskienė – patyrusi virtuvės meistrė, besivadovaujanti tokiais Skandinavijos šalių šefams svarbiais principais, kaip tvarumas, sezoniškumas, nepriekaištinga ingredientų kokybė. Visą vakarą svečiai nepaliovė diskutuoti, kuris gi patiekalas pats pačiausias. Tai nestebina, nes išrinkti favoritą buvo kaip reta sunku.
Kad šefė su komanda galėtų naudoti geriausius ingredientus, pasirūpino „Gero skonio“ klubo partneris, įmonė „Baltic Larus“, jos atstovai pasidžiaugė, jog R.Tamašauskienė kūrybiškai paruošė įvairiausią mėsą – pradedant antiena ir jautiena, baigiant triušiena. Visuose mėsos patiekaluose ir, be abejo, deserte, būtinai dalyvavo ir dar vienas ingredientas – šokoladas. Daliai svečių tai tapo lig tol nepatirta staigmena. Šefės meistrystę kuriant patiekalus su įvairių rūšių šokoladu „Mulate“ gyrė šį prekės ženklą valdančios įmonės „Choco group“ direktorius Vytautas Stankevičius. Simboliška ir smagu, jog jo vadovaujama įmonė, jau kelintąsyk tapusi vakarienių partnere, savo veiklą 2015-aisiais pradėjo būtent Kauno rajone.
Dar iki sėdant prie staliukų, daugelis svečių akimis glostyte glostė fantastiškas, išlakias ant jų sudėliotas taures. Toks pasigėrėjimas – joks atsitiktinumas, nes gėrimai tą vakarą buvo pilstomi į austrų prekės ženklo „Riedel“ kolekcijos „Veloce“ taures. Apie jas įdomiai pasakojo šio prekės ženklo ambasadorė, gėrimų žinovė Jūratė Sprindžiūnaitė, jos užduotis buvo taip pat ir priderinti gėrimus prie virtuvės šefės ruoštų patiekalų.
Tviskančiomis taurėmis ir vynais iš Italijos tą vakarą pasirūpino klubo partneris, „PROMO Cash&Carry“ – plataus vartojimo prekių didmenės prekybos lyderis Baltijos šalyse. Tą prekių ir paslaugų gausą, kurią siūlo šį parduotuvių tinklą valdanti įmonė „Sanitex“, sunku ir apibūdinti. Tiesiog ir virtuvės profesionalai, ir namų vartotojai puikiai žino, jog ko beprireiktų – kasdienio ar įmantraus ingrediento, indo, gėrimo – į jų užklausą bus atsiliepta.
Gėrimų žinovė J.Sprindžiūnaitė džiaugėsi, jog ieškodama geriausių patiekalų ir gėrimų sąskambių, ji galėjo rinktis iš puikios itališko vyno kolekcijos, pristatomos „PROMO Cash&Carry“. Tarkime, prie šaltojo užkandžio, ančiukų kepenėlių pašteto su sezoniniais priedais, ji derino baltąjį itališką vyną iš Gewürztraminer rūšies vynuogės. Prie brandintos jautienos kapotinio į gražiąsias „Riedel“ taures sroveno charakteringas raudonasis vynas, o kone visuotinių liaupsių sulaukė karštojo patiekalo, kur pagrindiniu smuiku griežė triušiena, derinimas su baltuoju vynu iš Sicilijos, didžiausio vyndarystės regiono Italijoje. Papildoma dovana svečiams – patarimai, kaip reikėtų valgyti ir gurkšnoti, kad burnoje pasijustų maisto ir gėrimo dermė, taip pat praktinės pamokos, kaip kinta vyno skonis, kai šis geriamas iš skirtingų formų taurių. Jis keičiasi kone drastiškai!
Gėrimų žinovė prisipažino, jog viena sunkiausių užduočių yra vyno derinimas prie deserto, nes lengva pažeisti skonių pusiausvyrą. Tačiau skanaujant juodojo šokolado bemilčio pyragaičio, papildyto juodaisias serbentais ir morengais, beliko konstatuoti, jog priderintas vynas – irgi iš Sicilijos, tik šįsyk – 2022 m. derliaus raudonasis – tiko ideliai. J.Sprindžiūnaitė net išdavė mažytę paslaptį, kaip jai tai pavyko. Pasirodo, ir vyne, ir juodajame šokolade esantys taninai ir padėjo sukurti nepriekaištingą dermę.
Paskutiniąją rudens dieną vykusi klubo vakarienė buvo finalinė šiais metais, tad vakaro svečiai jau linkėjo vieni kitiems gražių švenčių. O taip pat planavo naujus susitikimus kitąmet. Tam ruošiasi ir žurnalo „Gero skonio“ klubas.