
Nepraėjo nė mėnuo, kai startavo 2025-ieji, o „Gero skonio“ klubas suskubo suburti gurmanus į vietą sostinėje, kurios neįmanoma pamiršti. Sausio 28-ąją smagi kompanija šurmuliavo Vilniaus centre veikiančiame restorane „Meating Room“. Tai išties originali ir įsimintina vieta – savo atmosfera, maisto ir gėrimų meniu bei smagių detalių kupinu interjeru.
Būtent interjeras pirmiausiai ir patraukia kiekvieno restorano svečio žvilgsnį. Šviestuvai ir baldai, paveikslai ir veidrodžiai, milžiniški į vieną centrinių sostinės gatvių atsiveriantys langai – akys turi apsčiai erdvės, kur klaidžioti. Nors žaismingas restorano pavadinimas lyg ir nurodo, jog itin svarbią vietą meniu užima mėsos patiekalai, iš tiesų čia laukiami visi – taip pat ir vegetarai. „Gero skonio“ klubo vakarienės metu lėkštėse irgi vyravo pusiausvyra – nuo burokėlių falafelių startui iki nuostabios jautienos pagrindiniam patiekalui.
Kaip visada klubo susitikimuose, „Meating Room“ virtuvės šefas Genadijus Konopliovas su komanda kūrė tai, ko nėra įprastiniame šio restorano meniu. Jiems tai tapo proga įdarbinti savo fantaziją ir kūrybiškumą, o vakarienės dalyviams – pažinti restorano braižą.
Ilgus metus Didžiojoje Britanijoje gyvenęs, o galiausiai kurti kai ką naujo į Lietuvą grįžęs „Meating Room“ įkūrėjas Aušrimas Žlabys sveikindamas svečius prisipažino itin besidžiaugiantis tokiu neeiliniu vakaru, galimybe sutikti naujų veidų. Ir išties kiekvienas toks „Gero skonio“ klubo susitikimas vis kitame mieste, kitame restorane tampa maloniu netikėtumu, smagia švente visiems – restorano komandai, svečiams, partneriams…
Antradienio vakaras pažėrė nepamirštamų pojūčių – skonių, spalvų, kvapų ir tekstūrų. Ką jau kalbėti apie įdomius pasakojimus, kurių nešykštėjo maistą ir gėrimus pristatatę ekspertai, o taip pat juos kalbinusi ir papildžiusi renginio moderatorė, gastronomijos žurnalistė Jūratė Sprindžiūnaitė.
Vakarienės partneris UAB „Baltic Larus“, valdanti prekės ženklus „Lapino puota“ ir „Kitchen Me“, pasirūpino, kad virtuvės komanda galėtų dirbti su kokybiška mėsa – antiena bei jautiena. Būtent iš pastarosios šefas sukūrė išskirtinį pagrindinį patiekalą – lėkštėje buvo suderintos kelios jautienos dalys, paruoštos tiesiog nepriekaištingai – kaip ir priklauso restoranui, didelį dėmesį skiriančiam mėsai. Apie UAB „Baltic Larus“ produktus susirinkusiems papasakojo rinkodaros direktorė Rūta Burdzilauskaitė.
O štai vegetariškiems kūriniams įkvėpė įmonė „Nestle Professional“, tiekusi veganiškus ingredientus iš „Garden Gourmet“ produktų linijos. Įmonę tą vakarą atstovavo Pardavimų Baltijos šalims ekspertė Veronika Tamoševičienė, pristačiusi galimybes, kurias vegetariški produktai suteikia ir profesionalams, ir paprastiems vartotojams.
„Gero skonio“ klubo susitikimuose maistas ir gėrimai niekada nebūna atsieti – svarbus darnus jų sąskambis. „Meating Room“ vakarienėje šią darną kūrė dviejų tipų gėrimai – lietuviškas vynas, gana retas svečias klubo susitikimuose, bei mineralinis vanduo.
Vyno meniu tą vakarą rūpinosi įmonė „Roksulė“, valdanti vyninę „Roksala“ Rokiškio rajone. Ją atstovavo Raimundas ir Lukas Nagelės, tėvas ir sūnus, kartu besidarbuojntys kaip vyndariai ir lietuviško vyno populiarintojai. Svečiams jie padovanojo nuostabią degustaciją bei edukaciją, skirtą Lietuvoje derančioms gėrybėms ir iš jų pagamintiems gėrimams.
Tą vakarą patiekalus siūlyta ragauti ir su gazuotu bei negazuotu mineraliniu vandeniu „Neptūnas“. Kaip priminė „Coca-Cola HBC“ Lietuva Korporacijos reikalų ir tvarumo vadovė Inga Lungė, vanduo yra būtinas žmogaus organizmui, jis svarbus mineralinių medžiagų šaltinis, o ką jau kalbėti, jog jis atgaivina ir praturtina skonio pojūčius. Be to, pasakojo ji, mineralinis vanduo „Neptūnas“ išgaunamas iš itin gilių gręžinių, pasiekiančių gausius po žeme slypinčius šios natūralios gamtos gėrybės klodus.
„Gero skonio“ klubo susitikimuose visada dera netikėtumai ir tradicijos, viena iš pastarųjų – visą vakarą vertinti skirtingų patiekalų ir gėrimų derinius, o galiausiai balsuoti už savo favoritą. Vakarienei keliaujant į pabaigą tradiciškai laukė intrigos atskleidimas – kas tapo geriausiu? „Meating Room“ vakarienėje daugiausiai simpatijų pelnė antienos carpaccio, derintas su rožiniu vynu iš lietuviškos autohtoninės vynuogių veislės „Monika“. Nuo antienos nedaug atsiliko pagrindinio patiekalo iš jautienos ir juodųjų serbentų vyno, brandinto naujoje gruziniško ąžuolo statinėje, derinys, o bronzą pelnė vegetariškas užkandis – burokėlių falafelių ir putojančio vyno duetas.
Nors kartais sakoma, jog Lietuvos restoranų žemėlapis ne toks ir platus, „Gero skonio“ klubas geba svečius džiuginti vis naujomis išvykomis ir viešnagėmis. Kita vertus, kartais gera grįžti ir ten, kur jau būta, nes kiekvienas susitikimas vis kitoks – su nauju meniu, žiniomis ir smagiomis pažintimis. Metai dar tik prasidėjo, tad nauja skonių kelionė – irgi.