Porcijos | Gaminimo laikas |
6porcijos | 45minutės |
Porcijos |
6porcijos |
Gaminimo laikas |
45minutės |
Ingredientai
- 400 g šviežios menkės
- 300 g lašišų filė
- 50 g poro
- 1 vnt geltonas svogūnas
- 20 g sviesto
- 1 vnt česnako skiltelė
- 10 g druskos
- 1 arb, šaukštelio čiobrelių
- 1 arb, šaukštelio džiovintų bazilikų
- 250 ml baltojo vyno
- 1 vnt žuvies sultinio kubelio
- 200 ml grietinėlės
- 100 ml grietinės (riebios)
- 0.5 g malto šafrano
- 300 g nevirtų, išlukštentų krevečių
- 150 g midijų
- 2 arb. šaukštelių pomidorų pasta
Porcijos: porcijos
Ingredientai
Porcijos: porcijos
|
Gaminimo instrukcijos
- Atitirpinkite žuvį, jeigu ji šaldyta. Nuplaukite ir susmulkinkite juostelėmis porą. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną.
- Ištirpinkite sviestą dideliame puode arba puode storu dugnu. Pakepinkite svogūną ir porą kelias minutes, kol taps blizgūs ir permatomi. Įspauskite česnaką. Įmaišykite pomidorų pastą, čiobrelius ir bazilikus. Trumpai pakepinkite.
- Įpilkite vyno ir įdėkite sultinio kubelį. Pavirkite porą minučių. Įmaišykite grietinėlę, riebią grietinę, vandenį ir šafraną. Troškinkite 15 min. Pagardinkite druska.
- Supjaustykite žuvį vieno kąsnio dydžio gabaliukais, sudėkite į puodą ir troškinkite dar 7 minutes.
- Nulupkite krevetes. Sudėkite jas ir nuvarvintas midijas.
- Patiekite su česnakine ar kita, savo mėgstama, duona.
Maistinė vertė
Auksaspalvis žuvies ir jūrų gėrybių troškinys
Vienos porcijos maistinė vertė (200g)
Kalorijos 538
Kalorijos iš riebalų 270
% Dienos norma*
Riebalai 30g
46%
Sotieji riebalai 14g
70%
Polinesotieji riebalai 4g
Mononosotieji riebalai 9g
Cholesterolis 224mg
75%
Natris 1271mg
53%
Kalis 675mg
19%
Angliavandeniai 12g
4%
Skaidulinės medžiagos 1g
4%
Cukrus 2g
Protein 43g
86%
Vitaminas A
22%
Vitaminas C
7%
Kalcis
11%
Geležis
15%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu