
Nors ir permainingas, bet vasara jau alsuojantis pavasaris kviečia mėgautis ne tik gamta, bet ir gurmaniškais atradimais. Gegužės 29-osios vakarą restorane „Horizontas“, įsikūrusiame „Vilnius Park Plaza Hotel“ viršutiniame aukšte, karaliavo ypatinga atmosfera. Čia vyko „Gero skonio“ klubo vakarienė, kurios svečiai gėrėjosi ne tik Vilniaus panorama, bet ir išskirtiniais patiekalais bei itališkais vynais.
Viešbučio „Vilnius Park Plaza Hotel“ vadovė Jurgita Butrimė, pasveikinusi vakaro svečius, pasidžiaugė, jog smalsi, maistą bei gėrimus puikiai gebanti įvertinti klubo kompanija čia susitinka jau ne pirmą sykį. Restorano „Horizontas“ vyriausioji šefė Meilutė Merkienė su savo komanda pristatė unikalų, tik tam vakarui kurtą meniu, kuriame atsispindėjo ne tik kūrybiškumas, bet ir dėmesys patiekalų ir vyno dermei.
Svarbiu vakaro akcentu tapo itališkas vynas iš vyninės „Fabiano“, tą vakarą atstovautos ketvirtos kartos vyndario Alessandro Fabiano. Prieš daugiau kaip šimtmetį įkurta vyninė garsėja išskirtinės kokybės vynais. Be to, A. Fabiano yra įkūręs ir bendrovę, kuri rūpinasi kruopščiai atrinktų nedidelių itališkų vyninių gaminių platinimu.
Kaip visada, prie vakaro nuotaikos ir kokybės prisidėjo renginio partneriai, su kuriais klubas puoselėja tvirtus ir draugiškus ryšius. Ilgametis „Gero skonio“ klubo bičiulis – įmonė „Baltic Larus“, atstovaujama rinkodaros direktorės Rūtos Burdzilauskaitės, pasirūpino išskirtinės kokybės mėsos produkcija, gerai žinoma tiek profesionalams, tiek namų šefams. Pastariesiems įmonė pristato dvi produktų linijas – „Lapino puota“ ir „Kitchen Me“.
Bendrovė „Nestlé Professional“, atstovaujama Baltijos šalių maisto verslo vadovės Vilmos Kapočienės, ne tik tiekė virtuvei „Garden Gourmet“ linijos veganiškus ingredientus, bet ir papasakojo apie restoranų virtuvėms siūlomą aukštos kokybės produktų rinkinį – nuo „Maggi“ prekės ženklo sultinių, itališkų premium klasės „Buitoni“ padažų iki itin populiarių saldėsių.
Įmonė „ACC Distribution“, jau 27 metus Baltijos šalyse pristatanti aukštos kokybės prekių ženklus, ketvirtadienio vakarą susirinkusiesiems pristatė CASO Design – Vokietijos kompaniją, siūlančią funkcionalias ir novatoriškas technologijas. Svečiai buvo supažindinti su moderniais, patogiai valdomais ir stilingais vyno šaldytuvais, tinkamais tiek svetingumo įstaigoms, tiek namų vartotojams. Jie užtikrina optimalias vyno laikymo sąlygas.
Vakarienės svečiai buvo pasitikti itališku prosecco, kurį gurkšnodami galėjo dairytis pro plačius restorano langus. Netrukus svečius pradžiugino vienas po kito atkeliavę šalti užkandžiai. Pirmasis – antienos kepenėlių paštetas su miško uogų žele, meduoline duonele, burokėlių džemu ir aviečių pudra. Jis buvo derintas su baltuoju vynu, pasižyminčiu švelniai išreikštomis citrusų natomis. O jautienos mentės gabalėlius teriyaki padaže papildė lengvas, bet sodrus raudonasis tos pačios vyninės vynas.
Šiltam užkandžiui virtuvės komanda paruošė augalinius kukulius azijietiškai, patiektus su daržovių tyre ir Pak Choi kopūstu – prie jų puikiai tiko rožinis vynas. Karštas patiekalas – triušienos suktinukas su Serano kumpiu, obuolių ir rabarbarų padažu, burokėlių falafeliais ir pastarnokų tyre – tapo tikra kulminacija, sulaukusi ypatingo svečių dėmesio. Vakarienę užbaigė šokoladinis trio su pasifloromis, derintas ne su vienu, o net su dviem vynais.
Vakaro svečiai tradiciškai balsavo už geriausią patiekalo ir gėrimo derinį. Auksą šįsyk pelnė antienos kepenėlių pašteto ir su juo derinto vyno duetas, sidabras atiteko triušienos suktinukui, o bronza – antrajam šaltam užkandžiui su jautiena.
„Gero skonio“ klubo vakarienės tradiciškai suvienija gurmanus, žinomus virtuvės profesionalus ir partnerius. Šiuose susitikimuose siūloma ne tik nerti į gastronominį nuotykį, bet ir diskutuoti, dalytis naujienomis, megzti pažintis ir semtis įkvėpimo. Juk tuo ir žavus gyvas bendravimas! Žinoma, „Gero skonio“ žurnalas su gurmanais susitinka ir per spausdintą žodį bei vaizdą, tad vakarienės svečiams buvo pristatytos netrukus pasirodysiančio „Geras skonis“ vasaros numerio temos, žadančios dar daugiau skanių kelionių ir atradimų.