Pavasaris jau rimtai įsibėgėjo, vis dažniau lepina saulė, o kai kas jau planuoja atostogas, dažniau rengia susitikimus su bičiuliais. Vienas iš tokių smagių susitikimų ketvirtadienio, balandžio 13-osios vakarą, šurmuliavo Kauno restorane „Fresh Buffet Medžiotojų užeiga“. Čia rinkosi „Gero skonio“ klubo suburti gurmanai, mėgavęsi ne tik išskirtine vakariene, bet ir pasitikę naują gastronomijos pasaulio gido, žurnalo „Geras skonis“, numerį.
Būtent šis žurnalas yra klubo įkūrėjas ir tokių naujų maisto bei gėrimų patirčių kupinų susitikimų iniciatorius. „Gero skonio“ klubo kelionės driekiasi nuo Lietuvos didmiesčių iki jaukių kurortų, nuo istoriniuose pastatuose įsikūrusių iki plienu ir stiklu spindinčių restoranų.
Ketvirtadienio vakarą šioji kelionė atvedė į Kauną ir čia veikiantį modernų restoraną „Fresh Buffet Medžiotojų užeiga“. Šio restorano vyriausiasis šefas Arūnas Bansevičius kartu su komanda pasirūpino, kad maistas kilstelėtų svečius virš kasdienybės, o kartu tai tapo proga virtuvės meistrui pademonstruoti savo braižą, restorano šeimininkams – pristatyti savo puoselėjamą vietą tiems, kas čia galbūt lankėsi pirmąsyk. O ši vieta išties išskirtinė savo koncepcija – užkandžių, patiekalų įvairovė čia visada plati, o lankytojas moka fiksuotą kainą ir mėgaujasi, kiek patinka. Bufeto principu pateikiamo kokybiško maisto formatas itin patinka renginių organizatoriams, o papildoma „uoga“ ant torto tampa atsiveriantis nuostabus vaizdas į Nerį.
„Gero skonio“ klubo vakarienės metu laukė ir dar vienas netikėtumas – svečiai turėjo galimybę iš labai arti stebėti, kaip vyksta darbas virtuvėje, mat tai buvo transliuojama keliuose restorano erdvėse įrengtuose ekranuose. O smalsiausieji net galėjo pakalbinti virtuvės komandą, tad ryšys su ja buvo itin artimas ir šiltas.
Renginio svečiai, kurie tą vakarą pasigėrėjo vaizdu už lango, užmetė akį į veiksmą virtuvėje, smalsiai apžiūrinėjo ir naujausio žurnalo „Geras skonis“ numerio viršelį. Ryškų, smagų, pavasarišką jį pristatė susirinkusiuosius pasveikinusi vyriausioji redaktorė Rasa Ščeponienė-Gurevičė, atskleidusi, ką įdomaus galės rasti žurnalą atsivertę skaitytojai. Žaismingas žurnalo viršelis, restorano aplinka, gardus maistas tarsi užprogramavo visos vakarienės nuotaiką – ji buvo lengva, neįpareigojanti, pilna gerų emocijų.
Kaip ir visada „Gero skonio“ klubo susitikimuose, visi patiekalai kurti būtent tai vienintelei vakarienei. O jų spektras buvo itin įvairus – nuo aperityvų su antiena, žvėriena iki veganiškų užkandžių,nuo elegantiško pagrindinio patiekalo iki smagaus desertų rinkinio.
Gardus, įsimintinas maistas gimsta tada, kai naudojami kokybiški ingredientai. Tad puikia mėsa – antiena, triušiena bei jautiena, kurią gamindama patiekalus naudojo virtuvės komanda, pasirūpino ištikimas „Gero skonio“ renginių partneris, įmonė „Baltic Laurus“. Svečius žavėjo užkandžiai su triušiena, jautiena bei minėtasis pagrindinis patiekalas – anties krūtinėlė, derinta su kalafiorų piurė, mangų salsa, morkytėmis ir burokų padažu.
Tai, kad veganiški patiekalai nė kiek nenusileidžia mėsiškiems bei dovanoja ypatingų estetikos, skonio patirčių, svečiams padėjo pademonstruoti bendrovė „Nestle“, pristačusi augalinės kilmės produktus „Garden Gourmet“. Būtent šie produktai naudoti veganiškiems užkandžiams.
Prie kiekvieno iš patiekalų buvo derinami vynai iš Moldovos, kuriuos pristatė dar vienas ištikimas klubo susitikimų partneris – įmonė „Wood&Wine“. Ji dirba tik su nedidelėmis šios šalies vyninėmis, šeimos verslais, o ketvirtadienio vakarą net 3 iš 4 pristatytų vynų buvo atkeliavę iš vienos tituluočiausių vyninių Moldovoje. Svečiai degustavo šios vyninės rieslingą, baltą sausąjį vyną iš Pinot Grigio bei raudonąjį vyną iš Cabernet Sauvignon vynuogių.
Kaip visada, smagią vakarienę papildė pokalbiai apie ragaujamą maistą, smagios istorijos iš gastronomijos pasaulio ir net viktorina.
O maisto patirtį užbaigė saldus akcentas – visas desertų rinkinys, iš kurio kiekvienas rinkosi tai, ko labiausiai troško – nuo citrininės tartaletės ar braunio iki Pavlovos skanėsto ar šokolado putėsių.
Žurnalas „Geras skonis“, jau daugiau kaip 20 metų rašantis apie maistą, gėrimus, stalo kultūrą, aplink save subūrė didžiulį maisto entuziastų būrį. Nepanorus likti teoretikų arena bei trokštant pažinti savo skaitytoją, bendrauti su juo, gimė „Gero skonio“ klubo idėja. O ji ir paprasta, ir ypatinga: bent kartą į mėnesį drauge su bendraminčiais aplankyti vis kitą restoraną, drauge paragauti geriausių Lietuvoje virtuvės meistrų specialiai tam vakarui paruoštų patiekalų.