
Restoranas „Palanga“, įsikūręs viešbutyje „Palanga Life Balance SPA“, vasaros sezoną pasitinka su išskirtiniu nauju meniu, kurį kūrė Italijos ir Lietuvos virtuvių dermę įkūnijantys meistrai. Tai daugiau nei patiekalai – tai kulinarinis pasakojimas, gimstantis iš sezoniškumo, estetikos ir pagarbos produktui.
Naujojo sezono meniu – Italijos meistrystė ir lietuviškas jautrumas
Šio sezono meniu pagrindą sudaro „Michelin“ žvaigždute įvertinto šefo Giorgio Pignagnoli kūryba. Įkvėptas lietuviško sezoniškumo ir Milano rizoto (risotto) tradicijų, jis kviečia ragauti patiekalų, kuriuose susilieja drąsūs kontrastai, subtilūs niuansai ir vizualinis švarumas. „Svarbiausia – ingredientas. Ieškau harmonijos tarp tradicijos ir naujumo, tarp formos ir turinio. Lietuviški produktai nustebino mane gilumu, ypač braškės ir pomidorai, – tai tikras atradimas“, – pasakoja šefas.
Skonių patirtys, sukurtos sezonui
Naujasis meniu atspindi šiuolaikinės gastronomijos vertybes – aiškus skonis, natūralūs produktai, pagarba kilmei. Tarp įsimintinų akcentų – laukinių česnakų, austrių ir riešutų sviesto rizotas, kurio istorija gimsta iš šefo asmeninių šaknų bei estetikos pajautos.
Tai meniu, kuris ne tik pamaitina, bet ir įkvepia – kiekvienas patiekalas tampa pasakojimu nuo ingredientų pasirinkimo iki technikos, kuria jis sukurtas.
Kviesdami nekalbame garsiai. Tiesiog kuriame
Restorano komanda tiki, kad geras skonis nereikalauja triukšmo. Sezoninis meniu – tai kvietimas: „Atraskite ne vien skonį, bet ir estetiką, tylą, dėmesį.“ „Norime, kad kiekvienas svečias išsineštų ne tik patiekalų prisiminimą, bet ir emociją, kurią sukūrė mūsų komanda, erdvė ir požiūris į svetingumą“, – teigia viešbučio direktorė Lina Poviliūnė.
Palangos ritmu – ramiai, bet gyvai
Šią vasarą restoranas „Palanga“ kviečia pasinerti į skonių avantiūrą: atrasti Italijos ir Lietuvos jungtį, pasitikti sezoną su gurmaniška ramybe, paragauti šviežių ingredientų, susitikti su talentingais virtuvės meistrais. Leiskite skoniui kalbėti pirmam.
Daugiau informacijos www.palangahotel.lt.