Mažytis šeimyninio dueto sukurtas gastronominis kampelis Vilniaus senamiestyje, siūlantis ne tik modernios europietiškos virtuvės įkvėptus dienos pietus ar vėlyvuosius pusryčius, bet ir privačias vakarienes bei kulinarinius kursus.

Maistas – tai daugiau nei tas, ką galite pamatyti lėkštėje. Mes gyvename meile maistui! Atsižvelgdami į tai visuomet stengiamės sukurti kažką naujo, gaminti iš kokybiškų produktų ir atkreipti dėmesį į sezoniškumą.

Maistas – tai ne tik emocija, kartu tai neįprasčiausia kelionė, nukelianti į neribotas erdves. Vienas kąsnis gali mintimis nuskraidinti toliau nei į kitą pasaulio galą – į vaikystės vasaras su močiutės šilta šypsena bei karšta uogiene, priversti pasivaikščioti po miškus su seneliu berenkant raudonskruostes bruknes, prisiminti mamos šviežiai keptos duonos aromatą. Šios prisiminimų kelionės visuomet yra emocionaliausios, paliekančios giliausią pėdsaką sieloje bei priverčiančios sugrįžti ten, kur dabar net ir norėdamas nebesugrįši. 

Skonių kelionės mums – tai grįžimas į vaikystę bei protėvių išpuoselėto sodą, su kvapniais obuoliais, sezoninėmis šviežiomis daržovėmis, uogomis ar vaisiais, kurię šiuo metu yra dažnai pamiršti ar užgožti atvežamų svetimose žemėse užaugintų produktų. Tikim, jog nostalgiški lietuviški ingredientai gali atgimti moderniuose patiekaluose, nukeldami mus į jaukią ir nostalgijos kupiną skonių kelionę.

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 40 Eur

Pasitikimo užkandis

Lietuviškos bulvės spurga su miško baravykais ir naminiu laiškinių česnakų majonezu

Pirmas užkandis

Baltojo vyno canolli su vilkešerio seviče, peletrūnu, lietuvišku obuoliu, svarainių tekstūromis

Antras užkandis

Virtinukas su jautienos kulnine, naminiu mėsos sultiniu ir šakninėmis daržovėmis

Pagrindinis patiekalas

Elnienos filė su salierų piure, meduje karamelizuotais briuselio kopūstais, jaunomis bulvytėmis, marinuotais obuoliais ir vyno padažu

Desertas

Plikytas pyragaitis su slyvų confit, cinamonu ir trauktinės padažu

***

Dviejų taurių vyno derinimas (užkandžiui ir pagrindiniam patiekalui) –  12 Eur / asmeniui

Šiaulių g. 5, Vilnius

Virtuvės šefai – Martynas Paulauskas ir Agnė Paulauskienė

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 40 Eur

Rezervacijai:

+370 672 37 114

labas@2virejai.lt

https://2virejai.lt 

https://www.facebook.com/2virejai

Degustacijų pateikimo laikas:

I  – VI  18:00 – 19:45 ir 20:15 – 22:00