Gastro – kelionių dienoraštis Artistai, išvykę į gastroles namo parveždavo istorijas, nuotykius, naujas patirtis, tarp kurių žinoma nemažą dalį užimdavo ir maisto bei gėrimų atradimai, taip vyko patirčių, žinojimo ir mokėjimo mainai. Naujus skonius, receptus ir ingredientus kiekvienos šalies ar regiono gyventojai pritaikydavo sau, pagal savo kultūrą įpročius, turimus vietinius ingredientus ir sezoniškumą.
Gastronomijos pasaulis vystosi per dalijimąsi, eksperimentus, derinimą ir prisitaikymą. Ne paslaptis, kad mums geriausia valgyti tai kas prieinama mūsų regione ir gali natūraliai jame užaugti. Ką parsivežame iš svetur mes adaptuojame taip kad būtų priimtina mūsų svečio skonio supratimui. Kviečiame į Gastroles po gastro pasaulį – mūsų pasaulį! Gastro – kelionių dienorašti.
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 40 Eur
Šefo komplimentas
Šaltas užkandis
„Senosios Anglijos Rostbifas“
Sultingas jautienos rostbifas tuno padaže pagardintas kaparėliais ir žalumynais
Atgaiva
„Madagaskaro štilius“
Mango, Ananasų bei žaliųjų citrinų atgaiva pagardinta pankolių sultimis ir tikru anglišku džinu
Karšti patiekalai
„Kuzhambu uostas“
Kuzumbu, tai grietinelės-kokosų pieno padaže troškinta triušio koja pateikta su
spalvotomis morkomis bei pomidorų chutney ir aromatinais basmati ryžiais
Arba
„Lampungo įlanka“
Lampungo Rajos sparnas marinuotas su citrusiniais vaisiais ir apkeptas rudo sviesto padaže,
pateiktas su bulvių moliūgų koše
Desertas
Saldžioji Kakoda“
Fiji salos kokosinė Kakoda su bananinų romu ir pasiflorais, pateikiama kokose kevale
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 50 Eur
Šefo komplimentas
Šaltas užkandis
„Senosios Anglijos Rostbifas“
Sultingas jautienos rostbifas tuno padaže pagardintas kaparėliais ir žalumynais
Karštas užkandis
„Angolos perlas“
Kepta Atlantinė jūros šukutės su sviestine bulvių koše, švelnaus Olandiško padažo
pataluose papuošta kumpio traškučiu
Atgaiva
„Madagaskaro štilius“
Mango, Ananasų bei žaliųjų citrinų atgaiva pagardinta pankolių sultimis ir tikru anglišku džinu
Karšti patiekalai
„Kuzhambu uostas“
Kuzhambu styliaus grietinelės-kokosų pieno padaže troškinta triušio koja pateikta su
spalvotomis morkomis bei pomidorų chutney ir aromatiniais basmati ryžiais
Arba
„Lampungo įlanka“
Lampungo Rajos sparnas marinuotas su citrusiniais vaisiais ir apkeptas rudo sviesto padaže,
pateiktas su sviestine bulvių moliūgų koše
Desertas
„Saldžioji Kakoda“
Fiji salos kokosinė Kakoda su bananinų romu ir pasiflorais, pateikiama kokose kevale
Manfaktūrų g. 20, Vilnius
Virtuvės šefas – Žilvinas Laurinienas
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 40 Eur ir 50 Eur
Rezervacijai:
+370 669 08 576
Degustacijų pateikimo laikas:
I – VII 17:00 – 22:00