Ko tikimės, susiruošę prie jūros ir užnugaryje palikę miesto gaudesį? Šilto oro. Saulėtų kopų. Smėlio, vėjo, gaivių maudynių. Turiningų įspūdžių… ir dar šio to. Per atostogas vis daugiau dėmesio skiriame savo aplinkai ir maistui – norime leisti laiką maloniose, stilingose erdvėse ir lepintis išskirtiniais patiekalais. Tiems, kurie planuoja poilsį pajūryje ir ieško ypatingų nakvynės vietų bei gurmaniškų potyrių, pristatome atnaujintą viešbutį „Palangos vėtra“ ir jame esantį naują restoraną „kopakopa“. Čia galėsite pažinti kitokią Palangą: alsuojančią ramybe, niekur neskubančią ir stebinančią kulinariniais atradimais.

Atsinaujinusi „Palangos vėtra“

Poilsiautojų pamėgtas 4 žvaigždučių viešbutis „Palangos vėtra“, esantis viename gražiausių šio kurorto kampelių, tarytum sutvertas puikiam poilsiui. Jį supa net dvi gamtos oazės: vienoje pusėje žaliuoja legendinis Botanikos parkas, o kitoje – žaismingas ir interaktyvus lietuviškų pasakų parkas. Ir vos kelios minutės pėsčiomis iki smėlėto jūros kranto…

Pagal architektūros studijos „SIIN ArchStudio“ sukurtą dizaino rojektą buvo įrengti septyni nauji kambariai ir renovuoti senieji.

Šių metų vasaros sezoną „Palangos vėtros“ erdvės pasitinka visiškai atsinaujinusios: išplėsta SPA poilsio zona, transformuotas pirčių kompleksas, rekonstruotas restoranas. 2022 m. pagal architektūros studijos „SIIN ArchStudio“ sukurtą dizaino projektą buvo įrengti septyni nauji kambariai ir renovuoti senieji: juose atnaujinti vonios kambariai, kiliminės dangos ir interjero akcentai.

Atliekant renovaciją, atsižvelgta į viešbučio kambarių ir visos komplekso aplinkos harmoniją – įsikūrus tokioje ypatingoje vietoje, siekta išlaikyti dermę tarp modernios pastato architektūros ir gamtos. Tiek restorane, tiek viešbutyje randame šviesias, natūralių spalvų užlietas erdves, dekoruotas subtiliomis pajūrio motyvų užuominomis. Šiek tiek santūrios prabangos – ne per daug, kad svečiai galėtų mėgautis elegantiška, bet jaukia ir nevaržančia atmosfera. Juk esame kurorte, kur dažno atvykėlio tikslas – atsipalaiduoti, pasimėgauti akimirka ir nors porą milimetrų pakilti virš kasdienybės.

„Palangos vėtros“ direktorė Audra Vainoraitė pabrėžia, kad atnaujinant viešbutį svarbiausia buvo pusiausvyra – ilgametėms poilsio pajūryje tradicijoms norėta suteikti modernumo ir užtikrinti, kad net menkiausios detalės derėtų tarpusavyje bei susilietų į vientisą erdvę.

„Mus renkasi labai skirtingi poilsiautojai – vieni atkeliauja pabūti prie jūros keletą dienų, kiti įsikuria ilgesniam laikui ir kambarius užsisako visai vasarai. Siekiame, kad čia patogiai galėtų ilsėtis ir poros, ir šeimos su vaikais, ir atvykstantys darbostogų.

Stengiamės kaip įmanoma geriau atliepti visų poreikius, kad iš viešnagės poilsiautojai išsivežtų geriausius potyrius ir nekantrautų sugrįžti“, – teigia A. Vainoraitė.

Dar daugiau Spa malonumų

Vienas iš galvosūkių, išsiruošus prie lietuviško pajūrio, – orai. Nerimaujame, kuo reikės užsiimti, jei pliaups lietus, o į lagaminą bandome sutalpinti ne tik šiaudines skrybėles ir maudymosi kostiumėlius, bet ir šiltus megztinius. Nutarus apsistoti „Palangos vėtroje“, dėl meteorologinių prognozių jaudintis nebereikės: šio viešbučio komplekse po vienu stogu rasite veiklos bet kokiu oru.

Jei šiluma ir saulė lauke nelepina, visada galima pasinerti į malonumus viešbučio SPA centre, kuriame buvo transformuota ir praplėsta komplekso erdvė. Svečiai gali mėgautis infraraudonųjų, Himalajų druskų bei garine pirtimis, žymiai erdvesne sūkurine vonia, baseine įrengta kaskada bei plaukimo srove, po pirties atsigaivinti ledo kubeliais. Siekiant sumažinti vandens chloravimą ir užtikrinti aukšto lygio vandens higieną, įrengtas UV sterilizatorius.

Gurmaniškų atostogų potyriai

Viešbučio pirmajame aukšte įsikūręs restoranas rekonstruotas iš pagrindų, o naujieji jo šeimininkai duris atvėrė pavasario pabaigoje. „kopakopa“ trokšta pakeisti gastronominį Palangos veidą ir siekia tapti gurmanų mėgstama atostogų vieta, kurią verta pasižymėti savo žemėlapyje.

Jei lankydamiesi čia pajusite, kad šis braižas – jau pažįstamas, nenustebkite: „kopakopa“ priklauso puikiai žinomų restoranų „The Gallery“ Vilniuje ir „Kurortas“ Palangoje šeimai. Ir nors kiekvienas restoranas pasižymi savitu stiliumi, tačiau juos sieja tos pačios vertybės: dėmesys kokybiškam maistui, kūrybingi virtuvės darbuotojai ir rūpestingas aptarnavimas, kad kiekvienas svečias pasijustų laukiamas.

Rekonstruojant restoraną, buvo priimtas sprendimas įrengti pusiau atvirą virtuvę – tai ypatingas interjero akcentas, žadinantis smalsumą.

Viešbučio pirmajame aukšte įsikūrė restoranas „kopakopa“

Gausybę įvairaus tipo valgių siūlantis meniu užtikrina, kad kasdien paragautumėte ko nors nebandyto, – galima rinktis iš plačios pusryčių, užkandžių, salotų, karštųjų patiekalų ir desertų pasiūlos. Kita vertus, labai tikėtina, jog vieną ar kitą patiekalą taip pamėgsite, jog norėsite grįžti tik dėl jo. Būtent tokie atsiliepimai skamba apie šios vasaros bestselerius – ančių krūtinėlę, traškias salotas su karamelizuotu sūriu ir (dėmesio, smaližiai!) karamelizuoto baltojo šokolado bei džiovintų baravykų tekantį pyragaitį.

Artumas gamtai šiame restorane puoselėjamas ne tik dėl išskirtinės vietos parko pašonėje, bet ir ruošiant maistą. Virtuvės komandai svarbu atsižvelgti į metų tėkmę – patiekalai atspindi sezoną ir yra komponuojami iš šviežių, kruopščiai atrinktų produktų. Vienas darbuotojas netgi turi savo ūkį, kuriame augančių uogų bei žalumynų priskina ir restoranui. „kopakopa“ siekia užmegzti ryšius su aplinkiniais tiekėjais, kad svečių lėkštes pasiektų kuo daugiau pajūrio regiono gėrybių – daržovių, vaisių ar net vietinių žuvų.

Sukurti gastronominę restorano koncepciją buvo patikėta virtuvės šefui Algiui Tumui, jau septintus metus savo išmone džiuginančiam sostinės restorano „The Gallery“ svečius. Jis pratęsė tai, kas sėkmingai vystoma Vilniuje, ir adaptavo pajūriui. „Mūsų planas Palangai – kokybiško maisto vieta, kurioje svarbiausia – aukščiausios rūšies ingredientai, skirtingų skonių dermė ir estetinė pusė“, – kalba A. Tumas. Jo patiekalus galima atpažinti iš itin elegantiško patiekimo. Anot šefo, dailus vaizdas įpareigoja valgytoją šiek tiek stabtelėti ir pasimėgauti: taip maistas ne tik malšina alkį, bet ir suteikia emociją, sukuria restoraninę patirtį.

Planuose – delikatesai ir lauko baras

Viešbutyje aplink restoraną dar liko puikių neišnaudotų erdvių, kurioms netrukus irgi bus įpūsta gyvybės. Delikatesų mėgėjams restorano „kopakopa“ komanda žada atverti gourmet krautuvėlę su išskirtinių maisto produktų bei gėrimų asortimentu. Taip pat planuojama įrengti lauko kavinukę – barą, kuriame link pajūrio traukiantys atostogautojai galės trumpam prisėsti ir atsigaivinti stikline sulčių ar pasimėgauti puodeliu aromatingos kavos.

Patarimas vasarotojams: karštas dienas itin smagu leisti restorano „kopakopa“ terasoje – pučiant švelniam vėjeliui, lengvi vasariški pietūs bei gaivūs desertai tampa dar skanesni. Įsitaisius erdvioje lauko terasoje, net ir muzika nebūtina – šiltuoju metų laiku čia kasdien skamba paukščių orkestrai. O temstant, kai oras atvėsta, galima persikraustyti į vidų, įsitaisyti minkštame krėsle ir mėgaujantis vakariene stebėti, kaip parką po truputį apgaubia naktis.

Svečiai laukiami ištisus metus

„Palangos vėtros“ vadovė A. Vainoraitė džiaugiasi, kad pasikeitimai patinka ir svečiams, ir darbuotojams – smagu dirbti dažais dar kvepiančioje, naujumu spindinčioje aplinkoje ir sulaukti klientų padėkų už nuostabią atmosferą, kurioje gera ir patogu ilsėtis.

Beje, „Palangos vėtra“ ir „kopakopa“ laukia svečių ne tik vasaros sezono metu – čia netrūks veiksmo ir stojus šalčiams. Restoranas kvies paragauti naujo meniu patiekalų (jis keičiamas, atsižvelgiant į sezoniškumą), o šiltoje viešbučio priebėgoje, net neabejojame, žiemą bus dar jaukiau pasislėpti nuo žvarbos.

Daugiau informacijos rasite www.palangosvetra.lt ir instagram.com 

Margarita Šimkutė

Margarita Šimkutė

 

Valgyti, ragauti, skanauti, smaguriauti, degustuoti, atsikąsti, mėgautis, dalintis… – kiek galimybių atsiveria, kalbant apie maistą! Turbūt dėl to ši tema – sykiu ir gyvenimiška, ir truputį pakylėta – taip smagiai „pasiduoda“ rašymui.