Porcijos | Gaminimo laikas |
2 | 25 |
Porcijos |
2 |
Gaminimo laikas |
25 |
Ingredientai
- Vištienai
- 150 g vištienos filė
- 50 g perlinio kuskuso
- 20 g morkų
- 20 g cukinijų
- Morkų ir migdolų kremui
- 250 g morkų
- 250 g pieno
- 50 g grietinėlės
- 50 g sviesto
- 50 g migdolų miltų
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- Pastarnokų kremui
- 250 g pastarnoko
- 150 g pieno
- 50 g sviesto
- druskos
- pipirų
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
|
Gaminimo instrukcijos
- Morkas supjaustykite kubeliais, suverskite į puodą, supilkite pieną, grietinėlę, įdėkite gabalėlį sviesto, suberkite prieskonius ir virkite ant silpnos ugnies apie 20 min. Palaipsniui pildami likusį sviestą, gautą masę susmulkinkite trintuvu iki vientisos kreminės konsistencijos. Viską apiberkite migdolų miltais.
- Pastarnokus supjaustykite kubeliais ir sudėkite į puodą, supilkite pieną, suberkite prieskonius ir virkite ant silpnos ugnies, iki suminkštės. Pamažu dėdami sviestą, gautą masę sutrinkite trintuvu iki vientisos kreminės konsistencijos.
- Vištienos filė pabarstykite druska ir pipirais. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir iškepkite ant grotelių. Išvirkite perlinio kuskuso kruopas. Smulkiais kubeliais supjaustykite morkas, cukiniją ir pakepinkite su sviestu. Daržoves sumaišykite su perlinio kuskuso kruopomis. Sudėkite vištienos filė ir daržovėmis paskanintas kruopas į lėkštę. Greta patiekite morkų ir migdolų bei pastarnokų kremo.
Maistinė vertė
Ant grotelių kepta, juostelėmis pjaustyta vištienos filė su perliniu kuskusu, morkų ir migdolų piurė, pastarnokų koše
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 1201
Kalorijos iš riebalų 774
% Dienos norma*
Riebalai 86g
132%
Sotieji riebalai 44g
220%
Polinesotieji riebalai 4g
Mononosotieji riebalai 20g
Cholesterolis 255mg
85%
Natris 1197mg
50%
Kalis 1530mg
44%
Angliavandeniai 66g
22%
Skaidulinės medžiagos 12g
48%
Cukrus 34g
Protein 48g
96%
Vitaminas A
499%
Vitaminas C
24%
Kalcis
68%
Geležis
17%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu