Porcijos | Gaminimo laikas |
5porcijos | 45minutės |
Porcijos |
5porcijos |
Gaminimo laikas |
45minutės |
Ingredientai
- 400 g šviežios menkės
- 300 g šviežios lašišos filė
- 50 g poro
- 1 vnt geltonas svogūnas
- 1 valg. šaukštas sviesto
- 1 skiltelė česnako skiltelė
- druskos ir pipirų (pagal skonį)
- 1 arb. šaukštelio čiobrelių
- 1 arb. šaukštelio baziliko
- 250 ml baltojo vyno
- 1 vnt žuvies sultinio kubelio
- 200 ml 31% riebumo grietinėlės
- 100 ml grietinės
- 200 ml vandens
- 0,5 g malto šafrano
- 300 g apvirtų krevečių
- 150 g midijų
- 2 arb. šaukšteliai pomidorų pasta
Porcijos: porcijos
Ingredientai
Porcijos: porcijos
|
Gaminimo instrukcijos
- Atitirpinkite žuvį, jeigu ji šaldyta. Nuplaukite ir susmulkinkite juostelėmis porą. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną.
- Ištirpinkite sviestą dideliame puode arba puode storu dugnu. Pakepinkite svogūną ir porą kelias minutes, kol taps blizgūs ir permatomi. Įspauskite česnaką. Įmaišykite pomidorų pastą, čiobrelius ir bazilikus. Trumpai pakepinkite.
- Įpilkite vyno ir įdėkite sultinio kubelį. Pavirkite porą minučių. Įmaišykite grietinėlę, riebią grietinę, vandenį ir šafraną. Troškinkite 15 min. Pagardinkite druska.
- Supjaustykite žuvį vieno kąsnio dydžio gabaliukais, sudėkite į puodą ir troškinkite dar 7 minutes.
- Nulupkite krevetes. Sudėkite jas ir nuvarvintas midijas.
- Patiekite su česnakine ar kita, savo mėgstama, duona.
Maistinė vertė
Auksaspalvis žuvies ir jūrų gėrybių troškinys
Vienos porcijos maistinė vertė (200g)
Kalorijos 3183
Kalorijos iš riebalų 1638
% Dienos norma*
Riebalai 182g
280%
Sotieji riebalai 85g
425%
Polinesotieji riebalai 23g
Mononosotieji riebalai 56g
Cholesterolis 1154mg
385%
Natris 3504mg
146%
Kalis 2927mg
84%
Angliavandeniai 80g
27%
Skaidulinės medžiagos 7g
28%
Cukrus 14g
Protein 246g
492%
Vitaminas A
124%
Vitaminas C
45%
Kalcis
60%
Geležis
83%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu