Rita Keršulytė-Ryčkova
Restorano „Lokys“ virtuvės šefė ir bendrasavininkė, kvalifikaciją gavusi Grand Diplome programoje, Madrido „Le Cordon Bleu“ mokykloje.
Porcijos |
4 - 5 |
Porcijos |
4 - 5 |
Ingredientai
- Gaspačo
- 1 vidutinio dydžio burokėlis
- 1 raudonasis svogūnas
- 1 skiltelė česnako
- 1 trumpavaisis agurkas
- 1 rišulėlis krapų
- 4 v. š. raudonojo vyno acto
- 1 baltos duonos riekė ar bandelė
- pagal skonį pipirų
- pagal poreikį vandens
- Lašišos kapotinis
- 200 g lašišos filė (galite ją pakeisti į vaivorykštinio upėtakio filė)
- 1 trumpavaisis agurkas
- 1/2 ryžulėlio krapų
- 2 v. š. raudono vyno acto arba citrinos sulčių
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus
- pagal skonį druskos
- pagal skonį pipirų
- 1/4 raudonojo svogūno
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
|
Gaminimo instrukcijos
- Visus gaspačo ingridientus nuplaukite, supjaustykite dideliais kubeliais, suberkite į kokteilinę (smulkintuvą). Vandens įpilkite tik tiek, kiek reikia, kad kokteilinė gerai smulkintų. Paragaukite, pagal skonį įdėkite druskos ir pipirų. Gaspačo paruoštas!
- Lašišą supjaustykite smulkiais kubeliais. Išiimkite agurko sėklas, jo kietąją dalį supjaustykite kubeliais. Smulkiai sukapokite krapus ir svogūną. Visus ingridientus sumaišykite ir palikite pastovėti maždaug 10min, kad lašiša išsimarinuotų.
- Viską pateikti sriubinėje lėkštėje arba stiklinėje. Skanaus!
Maistinė vertė
Burokėlių gaspačo su lašišos kapotiniu
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 194
Kalorijos iš riebalų 99
% Dienos norma*
Riebalai 11g
17%
Sotieji riebalai 2g
10%
Polinesotieji riebalai 2g
Mononosotieji riebalai 7g
Cholesterolis 23mg
8%
Natris 211mg
9%
Kalis 412mg
12%
Angliavandeniai 10g
3%
Skaidulinės medžiagos 1g
4%
Cukrus 3g
Protein 13g
26%
Vitaminas A
13%
Vitaminas C
17%
Kalcis
7%
Geležis
8%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu