Porcijos |
1 |
Porcijos |
1 |
Ingredientai
- Patiekalui
- 1 putpelės
- medaus
- pipirų
- Įdarui
- 50 g kalakuto filė
- 30 g grietinėlės
- 20 g pistacijų branduolių
- 5 ml brendžio
- 20 g keptų svogūnų
- druskos
- pipirų
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
|
Gaminimo instrukcijos
- Putpelę iškaulinkite, palikdami tik sparnelių bei šlaunelių kaulus.
- Įdarui sumalkite kalakutų filė, sumaišykite su išplakta grietinėle, grybais, riešutais ir prieskoniais. Šia mase įdarykite išdorotą paukštį, ertmę sutvirtinkite mediniu iešmeliu.
- Putpelę kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 160 °C temperatūros, apie 30–35 min. Prieš kepdami, ištepkite paukštį medumi ir aliejumi, paskaninkite druska ir pipirais.
Maistinė vertė
Įdaryta putpelė
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 560
Kalorijos iš riebalų 324
% Dienos norma*
Riebalai 36g
55%
Sotieji riebalai 12g
60%
Polinesotieji riebalai 7g
Mononosotieji riebalai 13g
Cholesterolis 149mg
50%
Natris 1263mg
53%
Kalis 618mg
18%
Angliavandeniai 19g
6%
Skaidulinės medžiagos 3g
12%
Cukrus 12g
Protein 39g
78%
Vitaminas A
17%
Vitaminas C
11%
Kalcis
7%
Geležis
33%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu