Porcijos | Gaminimo laikas | Passive Time |
5asm | 30minučių | 30minučių |
Porcijos |
5asm |
Gaminimo laikas | Passive Time |
30minučių | 30minučių |
Ingredientai
- Meduolinei tešlai reikės:
- 75 g sviesto
- 75 g cukraus
- 25 g medaus
- 250 g aukščiausios rūšies kvietiniai miltai
- 0,25 arb. š soda
- 0,5 arb. š meduolių prieskonių
- Žaliųjų citrinų kremui reikės:
- 150 ml laimo sulčių
- 240 g cukraus
- 4 vnt kiaušinio trynio
- 300 g sviesto
- Morengui reikės:
- 60 g kiaušinio baltymas
- 75 g cukraus miltelių
- 100 g cukraus
- Cukraus sirupui reikės:
- 30 g cukraus
- 30 ml vandens
Porcijos: asm
Ingredientai
Porcijos: asm
|
Gaminimo instrukcijos
- Sviestą tešlai sumaišykite su cukrumi. Supilkite medų, palaipsniui įmaišykite miltus su soda ir prieskoniais. Išminkykite ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 30 minučių.
- 10 cm skersmens tartų formeles ištepkite riebalais, tolygiai paskirstykite jose tešlą ir subadykite šakute. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių.
- Laimo kremui vandens vonelėje pakaitinkite laimo sultis su cukrumi ir kiaušinių tryniais, kol kremas pasieks 95 laipsnių temperatūrą. Įmaišykite sviestą ir šaldykite, kad atvėstų
- Morengui išplakite šaltus kiaušinių baltymus su cukrumi ir cukraus pudra. Cukraus sirupą užvirkite iki 110 laipsnių ir stipriai plakdami supilkite į kiaušinių baltymų masę.
- Iškpetas formeles pripildykite laimų kremu ir konditeriniu maišeliu ant viršaus užspauskite morengo masės papuošimus. Pašaukite į 250 laipsnių orkaitę 3 minutėms.
Maistinė vertė
Imbieriniai pyragaičiai su žaliąja citrina
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 1117
Kalorijos iš riebalų 585
% Dienos norma*
Riebalai 65g
100%
Sotieji riebalai 40g
200%
Polinesotieji riebalai 3g
Mononosotieji riebalai 17g
Cholesterolis 329mg
110%
Natris 38mg
2%
Kalis 292mg
8%
Angliavandeniai 133g
44%
Skaidulinės medžiagos 6g
24%
Cukrus 94g
Protein 11g
22%
Vitaminas A
41%
Vitaminas C
16%
Kalcis
5%
Geležis
14%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu