Porcijos |
8 |
Porcijos |
8 |
Ingredientai
- 100 g raudonųjų svogūnų
- 100 g baltųjų svogūnų
- 100 g obuolių acto
- 100 g medaus
- 600 g vandens
- 12 g druskos
- 5 g kadagių uogų
- 20 g skrudintų saulėgrąžų
- Karšio paštetui
- 800 g karšio
- 10 g kadagių uogų
- kadagių šakų
- druskos
- Juodųjų serbentų padažui
- 150 g džiovintų juodųjų serbentų
- 600 g daržovių sultinio
- 150 g avižų dribsnių
- druskos
- Duonos raugo traškučiams
- 100 g kvietinės duonos raugo
- druskos
- cukraus
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
|
Gaminimo instrukcijos
Marinuoti svogūnai
- Svogūnus nulupkite ir supjaustykite 2 cm aukščio žiedais.
- Užvirkite vandenį kartu su druska, kadagių uogomis, medumi ir obuolių actu. Sudėkite svogūnus.
- Dar kartą užvirus marinatui nukelkite nuo kaitros. Atvėsinkite ir laikykite 4–6 °C temperatūroje.
Karšio paštetas
- Išimkite karšio kaulus, vakuumuokite žuvį kartu su kadagių uogomis ir virkite 30 min. 55 °C temperatūroje.
- Vėliau aprūkykite kadagių šakomis.
- Sutrinkite per smulkų sietą ir paskaninkite druska. Gautą masę sudėkite į konditerinį maišelį ir laikykite šaldytuve.
Juodųjų serbentų padažas
- Džiovintus juoduosius serbentus sutrinkite kartu su daržovių sultiniu. Pagardinkite druska, nukoškite.
- Kad padažas sutirštėtų, į jį sudėkite nuplautus avižų dribsnius ir užvirkite. Tuomet puodą nukelkite nuo kaitros, uždenkite ir palikite kambario temperatūroje 1 val.
- Nukoškite ir šaltai laikykite.
Duonos raugo traškučiai
- Turimą duonos raugą paskaninkite druska, cukrumi ir plonai tepkite ant silikoninio kilimėlio.
- Kepkite 165 °C įkaitintoje orkaitėje 10 min.
Patiekimas
- 2/3 svogūnų žiedų pripildykite karšio pašteto ir išrikiuokite lėkštėje.
- Likusių svogūnų žiedus pagardinkite grūstomis skrudintomis saulėgrąžų sėklomis.
- Į vieną lėkštės pusę pilkite juodųjų serbentų padažą ir uždėkite raugo traškučių.
Maistinė vertė
Karšis, svogūnai, juodieji serbentai
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 51
Kalorijos iš riebalų 18
% Dienos norma*
Riebalai 2g
3%
Sotieji riebalai 0.4g
2%
Polinesotieji riebalai 1g
Mononosotieji riebalai 1g
Cholesterolis 10mg
3%
Natris 123mg
5%
Kalis 87mg
2%
Angliavandeniai 6g
2%
Skaidulinės medžiagos 1g
4%
Cukrus 3g
Protein 3g
6%
Vitaminas A
0.5%
Vitaminas C
1%
Kalcis
1%
Geležis
4%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu