Porcijos | Gaminimo laikas |
8porcijos | 2valandos |
Porcijos |
8porcijos |
Gaminimo laikas |
2valandos |
Ingredientai
- Patiekalui reikės:
- 50 g augalinio aliejaus
- 1 vnt antis
- 125 ml stiklinės balto vyno
- 25 g cukraus
- 50 g imbiero šaknies
- 1 vnt česnako
- 2 vnt mandarinų
- 4 vnt žvaigždinių anyžių
- 10 g maltų gvazdikėlių
- 0,4 g baltųjų pipirų
- 2 vnt cinamono lazdelių
- 1 vnt aitrioji paprika
- 140 ml sojų padažo
- 9 g medaus
- 2 vnt brokolių
- Mandarinų padažui reikės:
- 200 g rudojo cukraus
- 125 ml mandarinų sulčių
- 60 ml sojų padažo
- 2 vnt žvaigždinių anyžių
- 2 vnt cinamono lazdelių
- 3 vnt mandarinų
- 1 vnt aitrioji paprika
- 1 vnt citrinos (sulčių)
Porcijos: porcijos
Ingredientai
Porcijos: porcijos
|
Gaminimo instrukcijos
- Įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus Wok arba didelėje gilioje keptuvėje ant vidutinės kaitros. Įdėkite antį krūtinėlės puse į apačią ir apversdami apkepkite, kol visas paviršius taps auksinės spalvos (5-6 min.).
- Iš keptuvės išpilkite riebalų perteklių, tada supilkite vyną, cukrų, imbierą, česnaką, mandarinus, prieskonius, aitriąją papriką, 125 ml sojos padažo ir 750 ml vandens. Užvirinkite, sumažinkite ugnį iki silpnos, uždenkite ir troškinkite antį, kas 15 minučių apversdami, kol, smeigus iešmeliu į šlaunelę, išsiskirs šviesios sultys (1-1¼ valandos).
- Įkaitinkite orkaitę iki 240 C.
- Išimkite antį iš keptuvės ir krūtinine puse į viršų padėkite ant aliejumi pateptos kepimo skardos grotelių. Apšlakstykite medaus mišiniu ir kepkite, kol ji taps tamsiai auksinė ir traški (10-12 min.). Palaikykite dar 15 minučių, tada išimkite ir supjaustykite gabalėliais.
- Tuo tarpu ant kepimo skardos paskleiskite pasmulkintus brokolius. Apšlakstykite likusiu aliejumi ir sojų padažu, pagal skonį pagardinkite prieskoniais ir kepkite, kol jie suminkštės (10-12 min.).
- Mandarinų padažui puode ant vidutinės ugnies maišykite cukrų, mandarinų sultis ir 100 ml vandens, kol cukrus ištirps. Užvirinkite ir pavirkite, kol susidarys sirupas (7-8 min.). Įpilkite sojos padažo, sudėkite prieskonius ir aitriąsias paprikas, dar pavirkite (2-3 min.). Tada sudėkite mandarinų skilteles, įpilkite citrinos sulčių.
- Patiekite antį lėkštėje su brokoliniais kopūstais, apipilkite mandarinų padažu, pabarstykite žalumynais ir patiekite su garuose virtais ryžiais.
Maistinė vertė
Kepta antis mandarinų padaže
Vienos porcijos maistinė vertė (200g)
Kalorijos 7443
Kalorijos iš riebalų 2619
% Dienos norma*
Riebalai 291g
448%
Sotieji riebalai 93g
465%
Polinesotieji riebalai 6g
Mononosotieji riebalai 37g
Natris 11563mg
482%
Kalis 3783mg
108%
Angliavandeniai 367g
122%
Skaidulinės medžiagos 27g
108%
Cukrus 247g
Protein 761g
1522%
Vitaminas A
92%
Vitaminas C
1286%
Kalcis
50%
Geležis
82%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu