Porcijos |
8porcijos |
Porcijos |
8porcijos |
Ingredientai
- ĖRIENOS KUMPIS
- 2000 g ėrienos kumpio
- druskos (pagal skonį)
- maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
- 60 g prieskonių „Beef Brisket“
- 20 g šviežio rozmarino
- 20 g šviežio čiobrelio
- 50 g česnako
- 100 g alyvuogių aliejaus
- 100 g „Santa Maria“ Chipotle glaze
- 50 g šviežios kalendros
- 100 g mėlynųjų svogūnų
- 50 g šviežių petražolių
- 50 g svogūnų laiškų
- PERLINIŲ KRUOPŲ SALOTOS
- 500 g perlinių kruopų
- druskos ir pipirų (pagal skonį)
- 100 g džiovintų datulių (be kauliukų)
- 2 vnt granatų
- 30 g Zaatar prieskonių
- 250 g brokolių
- 50 g svogūnų laiškų
- 50 g šviežios kalendros
- 50 g šviežių petražolių
- 50 g alyvuogių aliejaus
- 30 ml laimo sulčių (ir žievelė)
- 50 ml apelsinų sulčių
- 20 g čili pipirų
- 150 g natūralaus jogurto „Dobilas“
- KALENDRŲ ALIEJUS
- 100 g šviežių kalendrų
- 350 g alyvuogių aliejaus
- 10 g druskos
Porcijos: porcijos
Ingredientai
Porcijos: porcijos
|
Gaminimo instrukcijos
ĖRIENOS KUMPIS
- Ėrienos kumpį negiliai įpjauname rombais, įtriname prieskoniais (druska, pipirais, alyvuogių aliejumi, jautienos brisket‘u) bei šviežiais žalumynais, česnakais ir marinuojame šaldytuve bent 24 val.
- Paruoštą ėrienos kumpį dedame į įkaitintą Big Green Egg kepsninę (110C laipsnių su obuolių rūkymo kaladėlėmis) ir kepame/rūkome 3-4 val. Kas 30 min tepame Chipotle glaze‘u.
- Po kepimo ėrienos kumpį įvyniojame į foliją ir paliekame „subręsti“ 20-25 min.
- Iškeptą ėrienos kumpį pjaustome porcijomis. Ant supjaustytos ėrienos dedame smulkintus mėlynuosius svogūnus (smulkiais kubeliais) bei smulkintus žalumynus, apšlakstome alyvuogių aliejumi.
PERLINIŲ KRUOPŲ SALOTOS
- Perlines kruopas nusiplauname kelis kartus ir užmerkiame šaltame vandenyje per naktį.
- Prieš verdant kruopas dar kartą nusiplauname ir verdame pasūdytame vandenyje.
- Įdedame laurų lapų, žalumynų kotelių. Išvirtas kruopas atvėsiname.
- Nuskabome brokolių „krūmelius“, likusius brokolių kotus nusivalome su bulvių skustuku. Brokolių „krūmelius“ nusiplikome, brokolių stiebus susipjaustome ypač plonomis juostelėmis (per mandoliną ar per gastronominę pjaustyklę).
- Supjaustytas brokolių juosteles marinuojame prieskoniais (druska/pipirais), laimo sultimis, kalendrų aliejumi ir truputį čili pipirais. Viską gerai išmaišome.
- Džiovintas datules susipjaustome smulkiais kubeliais.
- Iš granatų išimame sėklas.
- Žalumynus smulkiai sukapojame.
- Visus produktus sumaišome, galima įdėti dalį jogurto, o kitą dalį jogurto šalia patiekalo su kalendros aliejumi.
KALENDRŲ ALIEJUS
- Kalendras nusiplauname, nusiplikome ir dedame į smulkintuvą (blenderį), pilame alyvuogių aliejų ir triname 6-8 min., kad temperatūra būtų apie 55-60 C.
- Dedame prieskonius, išmaišome ir perkošiame per smulkų sietelį.
Maistinė vertė
Kepta ėriena, perlinių kruopų salotos su žalumynais, datulėmis ir jogurtu
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 3547
Kalorijos iš riebalų 2880
% Dienos norma*
Riebalai 320g
492%
Sotieji riebalai 63g
315%
Polinesotieji riebalai 10g
Mononosotieji riebalai 61g
Cholesterolis 452mg
151%
Natris 5637mg
235%
Kalis 1401mg
40%
Angliavandeniai 98g
33%
Skaidulinės medžiagos 14g
56%
Cukrus 39g
Protein 82g
164%
Vitaminas A
28%
Vitaminas C
95%
Kalcis
16%
Geležis
54%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu