| Porcijos | Gaminimo laikas |
| 4porcijos | 25minutės |
| Porcijos |
| 4porcijos |
| Gaminimo laikas |
| 25minutės |
Ingredientai
- 2 kg šaldytų midijų su kiautu
- 2 valg. šaukštų sviesto
- 1 vnt geltonas svogūnas
- 2 vnt česnako skiltelės
- 1/2 vnt citrinos
- 230 ml baltojo vyno (sauso)
- 300 ml grietinėlės (riebios)
- šviežių petražolių (pagal skonį)
- druskos ir pipirų (pagal skonį)
Porcijos: porcijos
|
Ingredientai
Porcijos: porcijos
|
Gaminimo instrukcijos
- Dideliame puode vidutinio karštumo kaitroje išlydykite sviestą. Sudėkite smulkintus svogūnus ir česnaką ir dažnai maišant kepinkite 8-10 minučių, kol suminkštės, bet neparuduos. Į puodą išspauskite pusės citrinos sultis ir įmeskite ją pačią, kad suteiktumėte daugiau skonio.
- Padidinkite ugnį iki didžiausios, įpilkite vyno ir leiskite jam paburbuliuoti 3-4 minutes, kol padažo sumažės (taip geriau susibalansuos skoniai, o padažas bus tirštesnis).
- Sumažinkite ugnį iki mažos, įpilkite grietinėlės ir įberkite šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų, leisite padažui lėtai paburbuliuoti vis maišant apie 3 minutes, tada sudėkite nusausintas midijas, išmaišykite, uždenkite puodą ir pašildykite midijas 4-5 minutes – tik kol jos sušils, nepervirkite. Išmeskite užsispyrusius dvigeldžius, kurie atsisako atsiverti.
- Papuoškite midijas petražolėmis. Patiekite su skrudinta duona ir citrinos skiltelėmis.
Maistinė vertė
Midijos balto vyno ir grietinėlės padaže
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 806
Kalorijos iš riebalų 396
% Dienos norma*
Riebalai 44g
68%
Sotieji riebalai 21g
105%
Polinesotieji riebalai 1g
Mononosotieji riebalai 10g
Cholesterolis 119mg
40%
Natris 39mg
2%
Kalis 190mg
5%
Angliavandeniai 27g
9%
Skaidulinės medžiagos 1g
4%
Cukrus 1g
Protein 63g
126%
Vitaminas A
32%
Vitaminas C
31%
Kalcis
8%
Geležis
6%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu