Midijos balto vyno ir grietinėlės padaže
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Midijos balto vyno ir grietinėlės padaže
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Porcijos Gaminimo laikas
4porcijos 25minutės
Porcijos
4porcijos
Gaminimo laikas
25minutės
Ingredientai
Porcijos: porcijos
Ingredientai
Porcijos: porcijos
Gaminimo instrukcijos
  1. Dideliame puode vidutinio karštumo kaitroje išlydykite sviestą. Sudėkite smulkintus svogūnus ir česnaką ir dažnai maišant kepinkite 8-10 minučių, kol suminkštės, bet neparuduos. Į puodą išspauskite pusės citrinos sultis ir įmeskite ją pačią, kad suteiktumėte daugiau skonio.
  2. Padidinkite ugnį iki didžiausios, įpilkite vyno ir leiskite jam paburbuliuoti 3-4 minutes, kol padažo sumažės (taip geriau susibalansuos skoniai, o padažas bus tirštesnis).
  3. Sumažinkite ugnį iki mažos, įpilkite grietinėlės ir įberkite šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų, leisite padažui lėtai paburbuliuoti vis maišant apie 3 minutes, tada sudėkite nusausintas midijas, išmaišykite, uždenkite puodą ir pašildykite midijas 4-5 minutes – tik kol jos sušils, nepervirkite. Išmeskite užsispyrusius dvigeldžius, kurie atsisako atsiverti.
  4. Papuoškite midijas petražolėmis. Patiekite su skrudinta duona ir citrinos skiltelėmis.
Maistinė vertė
Midijos balto vyno ir grietinėlės padaže
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 806 Kalorijos iš riebalų 396
% Dienos norma*
Riebalai 44g 68%
Sotieji riebalai 21g 105%
Polinesotieji riebalai 1g
Mononosotieji riebalai 10g
Cholesterolis 119mg 40%
Natris 39mg 2%
Kalis 190mg 5%
Angliavandeniai 27g 9%
Skaidulinės medžiagos 1g 4%
Cukrus 1g
Protein 63g 126%
Vitaminas A 32%
Vitaminas C 31%
Kalcis 8%
Geležis 6%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu