Porcijos |
8 |
Porcijos |
8 |
Ingredientai
- Panakotai
- 200 - 300 g keptų moliūgų masės
- 400 ml kokosų pieno
- 1 a. š. cinamono
- 0,5 a. š. šaukštelio tarkuoto imbiero
- 0,5 a. š. druskos
- 2 - 4 v. š. medaus
- 0,5 lazdelės vanilės
- 3 a. š. šaukštelių želatinos,
- 100 g grietinėlės
- aviečių
- pistacijų
- Karamelizuotoms kriaušėms
- 2 kriaušių
- 1,5 v. š. sviesto
- 0,5 a. š. cinamono
- 1,5 v. š. medaus
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
|
Gaminimo instrukcijos
- Nedideliame vandens kiekyje išbrinkykite želatiną. Tam, kad paruoštumėte moliūgų masę, moliūgus su visa oda dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite uždengę folija iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20–30 min. Iškepę atvėsinkite, atskirkite minkštimą nuo odos ir sutrinkite virtuviniu kombainu.
- Tada gautą moliūgų masę kartu su kokosų pienu prieskoniais, druska, medumi ir vanile suverskite į nedidelį prikaistuvį ir užvirkite ant mažos ar vidutinės ugnies. Virkite maišydami apie 3 min. Suberkite želatiną ir ir ištirpinkite. Gautą masę išpilstykite į 6 vyno taures.
- Leiskite atvėsti iki kambario temperatūros, tada sudėkite taures į šaldytuvą ir palikite pastovėti mažiausiai 6-ioms val.
- Tuo tarpu karamelizuokite kriaušes: perpjaukite pusiau, išimkite sėklytes ir nulupkite, tada supjaustykite mažais kubeliais.
- Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Sudėkite į keptuvę kriaušių gabaliukus, supilkite medų ir suberkite cinamoną, išmaišykite. Kepkite ant vidutinės ugnies maišydami, kol kriaušės suminkštės ir pasidarys gražios auksinės spalvos. Nuimkite nuo ugnies ir kol kas sudėkite į dubenį, uždenkite.
- Suplakite 100 g 36 proc. riebumo grietinėlės. Panakotą išimkite iš šaldytuvo, į kiekvieną taurę šaukštu įdėkite karamelizuotų kriaušių savo sultyse ir užpurkškite plaktos grietinėlės. Pabarstykite kapotomis pistacijomis, papuoškite avietėmis.
- Mėgaukitės panakota, vos išėmę iš šaldytuvo, nes tuomet deserto struktūra yra geriausia.
- PATARIMAS . Panakotai ruošti vietoj kriaušių galite naudoti mangą – desertas taps dar egzotiškesnis.
Maistinė vertė
Moliūgų panakota (panna cotta) su karamelizuotomis kriaušėmis
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 869
Kalorijos iš riebalų 495
% Dienos norma*
Riebalai 55g
85%
Sotieji riebalai 48g
240%
Polinesotieji riebalai 1g
Mononosotieji riebalai 4g
Cholesterolis 34mg
11%
Natris 323mg
13%
Kalis 456mg
13%
Angliavandeniai 78g
26%
Skaidulinės medžiagos 3g
12%
Cukrus 65g
Protein 11g
22%
Vitaminas A
146%
Vitaminas C
9%
Kalcis
378%
Geležis
38%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu